Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο – Η κρίση ανέδειξε τις διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ
72

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας η χώρα, τα κόμματα και οι πολίτες τα πήγαν καλά και τόνισε ότι τώρα, πλέον, είναι η ώρα της κυβέρνησης για αποφάσεις και οργανωμένο σχέδιο έτσι ώστε να μην εκτιναχθούν ύφεση και ανεργία
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες καθώς «δεν φαίνεται να έχει σχέδιο» και εκτίμησε ότι, «οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν το ‘μάρμαρο’». Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε, επίσης, βολές κατά της κυβέρνησης για τα νομοσχέδια για περιβάλλον, μεταναστευτικό και Παιδεία. «Είναι αστείο να συζητάμε, έρχεται τελευταία στιγμή τροπολογία για την τηλεκπαίδευση, χωρίς να υπάρχει συζήτηση Αποφασίζει το ‘πάγωμα’ του κατώτατου μισθού χωρίς καμία συζήτηση», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Γεννηματά: Καμία ομοιότητα με ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενη στις σχέσεις Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ και για το αν υπάρχουν ομοιότητες και συγκλήσεις των δύο κομμάτων, η Φώφη Γεννηματά ήταν κατηγορηματική:

«Δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, αυτή η κρίση ανέδειξε τις διαφορές μας, στην πρώτη φάση». Επιπλέον, κατηγόρησε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι «εξαντλούνται σε κοκορομαχίες, για το πού θα πάει η ύφεση, αντί να την σταματούν». Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για την παρουσία της στην εκδήλωση για τα θύματα της Marfin, η κ. Γεννηματά σημείωσε: «Στην πολιτική έχουμε αντιπάλους, όχι εχθρούς. Τη λογική του διπόλου και του νέου διχασμού πρέπει να την αποφύγουμε, γιατί μας στοίχισε πολύ ακριβά. Αποδεικνύουμε και υποστηρίζουμε το ‘ποτέ ξανά’ στην πράξη».

Η κυβέρνηση να διεκδικήσει περισσότερα για τον τουρισμό
Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του τουρισμού, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για τη στήριξη των επιχειρήσεων και σχολίασε ότι αντί να δηλώνει την ικανοποίησή της για τις εξαγγελίες της Κομισιόν θα έπρεπε να διεκδικήσει περισσότερα. «Θα έπρεπε ο επιχειρηματίας του τουρισμού να γνωρίζει ποιο είναι το πλαίσιο για την εστίαση», εκτίμησε και ανέφερε κάποιες από τις προτάσεις της παράταξής της, για τη στήριξη του τουρισμού, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13 στο 6% και η ακύρωση προκαταβολή φόρου.

Τέλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εκτίμησε ότι οι διαρροές περί πρόωρων εκλογών γίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου και τόνισε ότι το κόμμα της δεν φοβάται τις εκλογές σημειώνοντας, παράλληλα ότι δεν μπορεί να σκεφτεί πώς θα γίνουν εκλογές με μάσκες και γάντια

Τα σχόλια είναι κλειστά.