Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά για Τσίπρα: Αρχιτέκτονας της παρακμής και του εκφυλισμού της πολιτικής ζωής

218

«Η χώρα βιώνει συνθήκες παρακμής και εκφυλισμού της πολιτικής ζωής» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «αρχιτέκτονα αυτής της κατάστασης» και «πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων».

«Ήταν χορηγός της ΝΔ με την οικονομική του πολιτική, με τη Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε και χορηγός της Χρυσής Αυγής» συνέχισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και αναρωτήθηκε «αν μπορεί να είναι προοδευτικός ο υποστηρικτής του Μαδούρο».

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για «πρωτοφανές παρασκήνιο» και «ύποπτες συμφωνίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» και έστειλε το μήνυμά της στον Νίκο Βούτση:
«Θέλω να ελπίζω ότι ο πρόεδρος της Βουλής δε θα συναινέσει στην αλλαγή του κανονισμού με αντάλλαγμα τη σιωπή του κ. Καμμένου, γιατί αυτο θα είναι ένα στίγμα στην πολιτική του διαδρομή».
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα, «με τη συμπαράσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη» όπως είπε, «να εμφανιστεί ως ο καταληψίας του προοδευτικού χώρου».

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για τεχνητή πόλωση που η Ελλάδα έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά.

«Κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ιδεολογικό αποτύπωμα της ΝΔ» τόνισε, εστιάζοντας τα πυρά της στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Με τον Ρασπούτιν παίζει ήδη το βρώμικο παιχνίδι αυτή της δήθεν κυβέρνησης της Αριστεράς» προσέθεσε.

«Η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντιπαλός μας και αυτό δεν αλλάζει» ξεκαθάρισε και μίλησε πως η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτική διακυβέρνηση. «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι ένα αναγκαίο κακό για να γλιτώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά γελασμένοι» σημείωσε με νόημα.

Αναφέρθηκε και στις αποχωρήσεις στελεχών που βρίσκουν πρόσβαση στη δημοσιότητα στα ΜΜΕ που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αποχώρησε το 0,036 των δυνάμεών μας» τόνισε και έθεσε τους όρους της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Όταν ηττηθούν και κάνουν την αυτοκριτική τους, χωρίς τον κ. Τσίπρα και την παρέα του, εδώ είμαστε! Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν έχουν καμία θέση με την Αριστερά».

«Δε θα επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τυχοδιώκτες» συνέχισε η Φώφη Γεννηματά και αναδέρθηκε στο έκτακτο συνέδριο του Μαρτίου.

Μίλησε για ενιαίο πολιτικό κέντρο με ισχυρά εκλεγμένα όργανα και επέμεινε στην γραμμή της αυτόνομης πορείας. Είπε στην αυτοτέλεια των φορέων και όχι στην εικόνα σύγχυσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.