Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά για Σκοπιανό: Ναι σε λύση, λοιπόν, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση

172

 

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πασχίζουν, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, να εμποδίσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μας, για να συντηρήσουν το μίζερο και διχαστικό διπολισμό» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά και προσέθεσε: «Θα απογοητευθούν. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Εμείς δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, αλλά ο μόνος δρόμος»!

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για νίκη στις εκλογές και έθεσε ως στόχο την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών. «Επιμένουμε ως δύναμη ευθύνης στην γραμμή της εθνικής συνεννόησης και της ανάγκης προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου» σημείωσε. «Η χώρα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις που υπερβαίνουν τις κυβερνητικές συνεργασίες σε μείζονα θέματα, όπως τα εθνικά και η Αναθεώρηση του Συντάγματος» συνέχισε.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής συγκέντρωσε τα πυρά της στον πρωθυπουργό. «Οι νέες δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε, συγκροτούν, μαζί με εκείνες του Γ΄ μνημονίου, πολύ βαριά «κληρονομιά», μαύρη παρακαταθήκη για την χώρα» είπε χαρακτηριστικά. «Ο κ. Τσίπρας έχει περάσει τη θηλειά στο λαιμό της χώρας» ανέφερε «και με εφάπαξ παροχές δίκην φιλοδωρήματος θα επιστρέψουν ένα μικρό μέρος από αυτά που αφαίρεσαν από τους πολίτες. Δέκα παίρνει, ενα δίνει».

Αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να την εγγυηθεί. Επισήμανε, μάλιστα, την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Για το Σκοπιανό επανέλαβε τη θέση του κόμματός της για «λύση συνολική και αποτελεσματική που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα στο θέμα της ονομασίας της FYROM». Μια ενιαία συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν, με αλλαγή του Συντάγματος.

«Ναι σε λύση, λοιπόν, αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση» διακήρυξε και υπογράμμισε ότι «με βάση αυτά θα κρίνουμε και την τελική πρόταση της κυβέρνησης».

Αναφέρθηκε και στην επιθετική στρατηγική της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας. «Εκατό ημέρες τώρα οι Έλληνες αξιωματικοί παραμένουν φυλακισμένοι χωρίς κατηγορία.
Ο κ. Ερντογαν εκβιάζει, απειλεί, ζητά απαράδεκτες ανταλλαγές» δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και ζήτησε από την κυβέρνηση να κλιμακώσει τις ενέργειες για την διεθνή πίεση, που θα οδηγήσει στην απελευθέρωσή τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.