Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά για metoo: «Το να σπάσουμε τη σιωπή δεν είναι μόνο επιλογή, είναι ευθύνη. Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μπούμε μπροστά»

28

Το Κίνημα Αλλαγής διοργάνωσε το απόγευμα διαδικτυακή εκδήλωση «για το Ελληνικό #metoo με τίτλο «Οι γυναίκες μπροστά» με αφορμή την 8η Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας.

«Να αποθαρρύνουμε όσους αρέσκονται στην εξουσιαστική βία, να γνωρίζουν ότι θα έχουν συνέπειες, ότι θα τιμωρηθούν. Να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες, αλλά και όλα τα θύματα να μιλούν, να καταγγέλλουν. Καμία σιωπή και καμία ανοχή σε αυτές τις πρακτικές. Σε όλους τους χώρους, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, στην γειτονιά μας», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

«Nα ξεριζώσουμε μια φρικτή εκδοχή της ανισότητας»
«Από εδώ και πέρα το να σπάσουμε τη σιωπή δεν είναι μόνο επιλογή, είναι ευθύνη. Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μπούμε μπροστά. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία, να ξεριζώσουμε μια φρικτή εκδοχή της ανισότητας και να αγωνιστούμε μαζί με τους άνδρες που το αντιλαμβάνονται, για δικαιοσύνη, αλληλοσεβασμό, αλληλεγγύη, ισότητα, για την πραγματική δημοκρατία».

Η Φώφη Γεννηματά εξήρε το θάρρος της Σοφίας Μπεκατώρου που μίλησε πρώτη κι ακολούθησαν πολλές. Πρόσθεσε ότι πραγματοποιείται μια μεγάλη αλλαγή και τόνισε πως «χρωστάμε πολλά οι γυναίκες σε όσες μίλησαν και σε όσες θα μιλήσουν ακόμη.

Γιατί έκαναν και κάνουν πολλά για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, ίσως τα περισσότερα από ότι είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια. Τα θύματα όμως δεν είναι μόνο γυναίκες». Έκανε αναφορά και στη υπόθεση Λιγνάδη λέγοντας πως ήταν τεράστιο σοκ γιατί αφορούσε και ανήλικους και πως έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

«Ήμασταν εμείς που φέραμε πρώτοι στη Βουλή τις καταγγελίες στον χώρο του Πολιτισμού»
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για βούρκο που αποκαλύπτεται και πρέπει να οδηγήσει σε λύσεις κι όχι κανείς να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο. Κατέγραψε τις ενέργειες που έγιναν από το Κίνημα Αλλαγής για θέματα ισότητας και δικαιωμάτων από τον Νοέμβριο με τον πιο έντονο τρόπο, όταν ανέδειξε το θέμα της «έμφυλης βίας» ως «πανδημία μέσα στην πανδημία» και τόνισε τα θέματα κακοποίησης στους εργασιακούς χώρους.

«Ήμασταν εμείς, που με ερώτηση των αρμόδιων βουλευτών μας, φέραμε πρώτοι στη Βουλή τις καταγγελίες στον χώρο του Πολιτισμού, ζητώντας την παρέμβαση των δικαστικών αρχών, ώστε να σπάσει επιτέλους το απόστημα της κατάχρησης εξουσίας σε όλους τους χώρους.

Ήμασταν εμείς, που με ερώτηση των βουλευτών μας στις 16/02 ζητήσαμε την άμεση υιοθέτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.