Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Επείγουσα ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα νέο ΕΣΥ

39

«Την ώρα του πολέμου οφείλουμε να στηρίξουμε στην πράξη ,τους μαχητές της πρώτης γραμμής. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εργαζόμενους του, που σηκώνουν όλο το βάρος. Αυτοί που ως χθες επιχειρούσαν την απαξίωση του, ομνύοντας υπέρ της αγοράς και στηρίζοντας ιδιωτικά συμφέροντα, ας κάνουν την αυτοκριτική τους», τονίζει η κ. Γεννηματά με άρθρο της σε εφημερίδα της Κυριακής.

Προσθέτει ότι το ΕΣΥ φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του  ΠΑΣΟΚ και πως όλοι σήμερα μιλούν για στήριξη του, η οποία δεν μπορεί στις έκτακτες συνθήκες που ζούμε να είναι μια αόριστη διακήρυξη, αλλά είναι επείγουσα ανάγκη να γίνει πράξη εδώ και τώρα.
«Πρέπει η Κυβέρνηση να φροντίσει, η ευγνωμοσύνη να μη μείνει στα λόγια», επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και επιμένει ότι είναι αναγκαίο, μεταξύ άλλων, να γίνουν πράξη όλες οι εξαγγελθείσες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και όλου του απαραίτητου προσωπικού. 

Να ανοίξουν εκατοντάδες κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και να δημιουργηθούν νέες, στο κέντρο και στην περιφέρεια
Η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στους εργαζομένους στο ΕΣΥ ζητά:

Να γίνει προμήθεια όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού προστασίας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Μάσκες, στολές, γάντια, απολυμαντικά κ.α.

Να γίνουν test για τον ιό, σε όλα τα στελέχη του ΕΣΥ με το παραμικρό σύμπτωμα ανεξάρτητα από καραντίνα. Αναλώσιμος ιατρός, νοσηλευτής, νοσηλεύτρια σημαίνει αναλώσιμος ασθενής. 

Να εφαρμοστεί η πρότασή μας για την «πρώτη γραμμή» , με κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας που θα κάνουν , με συγκεκριμένα κριτήρια και τον κατάλληλο εξοπλισμό, επισκέψεις, φροντίδα και δειγματοληψίες στο σπίτι. 

«Το Ε.Σ.Υ. θα έπρεπε να είναι ένα ζήτημα που όχι απλώς δε διχάζει, αλλά να ενώνει», πίστευε βαθιά ο Γιώργος Γεννηματάς και εξέφραζε τη λύπη του που ο πιο ευαίσθητος χώρος για τον άνθρωπο αποτελούσε και αποτελεί και στις ημέρες μας πεδίο σύγκρουσης δυο διαφορετικών αντιλήψεων», σημειώνει η Φώφη Γεννηματά ,κι αυτό άλλαξε με την δημιουργία του ΕΣΥ, από το 1982 με το ΠΑΣΟΚ . 

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν το ΕΣΥ

Επικρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως με πράξεις και παραλήψεις των Κυβερνήσεων τους το Ε.Σ.Υ απαξιώθηκε καθώς «οι μεν επέλεξαν την απαξίωση υπέρ του ιδιωτικού τομέα, οι δε συνέχισαν την απαξίωση, κλείνοντας το μάτι στα ιδιωτικά συμφέροντα, επέλεξαν να ασχοληθούν με τις μικροκομματικές διευθετήσεις προς άγρα ψήφων», όπως παρατηρεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Οι κυβερνήσεις Τσίπρα άφησαν το ΕΣΥ αβοήθητο με υποχρηματοδότηση και διαρκείς διακηρύξεις για προσλήψεις που ποτέ δεν έγιναν. ‘Ανοιξαν το δρόμο και τις ορέξεις για τεμαχισμό του ΕΣΥ και έφοδο των ιδιωτικών συμφερόντων της υγείας σε ότι δημιουργεί κέρδος

Τα σχόλια είναι κλειστά.