Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: «Εγγυώμαι την δημοκρατική διαδικασία της εκλογής στο ΚΙΝΑΛ – Δεν γίναμε δεκανίκι κανενός»

39

Η ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή  ενόψει των εκλογών του κόμματος- Υπέρ Λοβέρδου υπέγραψε η Εύα Καϊλή

«Θέλουμε την διαδικασία ανοιχτή, μαζική, που θα απευθύνεται σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες», τόνισε η Φώφη Γεννηματά για τις εσωκομματικές εκλογές κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε ότι πρέπει από αυτή την διαδικασία «να βγούμε ακόμα πιο ισχυροί». «Εγγυώμαι την δημοκρατική διαδικασία», υπογράμμισε.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην εσωστρέφεια και αυτό διότι πρέπει να είναι προετοιμασμένη η παράταξη για το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση επιρρίπτοντας ευθύνες για την διαχείριση στο θέμα της πανδημίας αλλά και της οικονομίας. Αναφέρθηκε σε τρεις σημαντικές εξελίξεις την νίκη του SPD στην Γερμανία, στην ελληνογαλλική συμμαχία, αλλά και στην Σταυρούπολη και τις επιθέσεις ακροδεξιών ομάδων.

Η κ. Γεννηματά άφησε και μια αιχμή για τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε, «δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ, έμεινα στα δύσκολα. Είναι το δεύτερο σπίτι μου. Αγωνίστηκα για να το στηρίξουμε, να το δυναμώσουμε, να δικαιώσουμε την ιστορική διαδρομή και την προσφορά του». «Είναι όμως βαθιά υποκριτικό να εμφανίζονται ως δήθεν υπερασπιστές του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε εμένα, οι πριν λίγο πολέμιοι του. Αυτοί που σήμερα πυροβολούν το Κίνημα Αλλαγής, είναι οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό πυροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ. Χαίρομαι που άλλαξαν γνώμη ακόμη και αν το κάνουν για ψηφοθηρικούς λόγους», πρόσθεσε.

Σήμερα, αναμένεται να αποφασιστούν σημαντικά ζητήματα για την εκλογική αναμέτρηση του Δεκεμβρίου. Θα κλειδώσει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΔΕΚΑΠ, η αρμόδια επιτροπή για την διεξαγωγή των εκλογών, εισηγείται οι κάλπες να στηθούν 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Θα τοποθετηθούν αρκετά στελέχη εκφράζοντας την στήριξη τους στους τέσσερις υποψηφίους. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή υπέγραψε υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου

Τα σχόλια είναι κλειστά.