Ειδησεογραφικό site

Γεννηματά: Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης-Πρόταση για επιδότηση μισθού των εργαζομένων

29

Εξαμηνιαία επιδότηση του μισθού των εργαζομένων κατά 40%, με χρηματοδότηση ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE, η οποία θα καλύπτει ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, προτείνει το ΚΙΝΑΛ. Την πρόταση υπέβαλε στην κυβέρνηση, αφού ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, η Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει αποφασίσει να ανεβάσει αισθητά τους τόνους της αντιπολιτευτικής κριτικής.

Στην πρώτη φάση της διαχείρισης της πανδημίας, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ
προσέφερε στήριξη στα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να εμποδίσει τη διάδοση του ιού και τόνισε ότι δεν μηδενίζει, αν και θεωρεί ανεπαρκή, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη της οικονομίας και του κόσμου της εργασίας.

Όμως, η έναρξη της συζήτησης για την επόμενη μέρα της χώρας, αναγκάζει την παράταξη να αναπροσαρμόσει την αντιπολιτευτική τακτική της, ώστε να στηρίξει το αφήγημα για την ανασυγκρότηση κοινωνίας και οικονομίας που η Φώφη Γεννηματά περιέγραψε ως μια «μάχη που θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Αυτή που πρεσβεύει την επιστροφή σε μια συντηρητική «κανονικότητα» και τη λιτότητα, και αυτή που πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία»
Η πρώτη αντίληψη που σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ εκπροσωπεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απουσιάζει από τον λόγο του πρωθυπουργού, ο οποίος όπως παρατηρούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη διατηρεί υψηλά ποσοστά αποδοχής στους ψηφοφόρους της παράταξης και φιλοτεχνεί, μεθοδικά, ένα προφίλ κεντρώου ηγέτη απειλώντας με κατάληψη ζωτικό χώρο της
Το ΚΙΝΑΛ θα επιχειρήσει να απαξιώσει την προσπάθεια πολιτικής μετατόπισης του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας την υπόθεση με τα voucher για να τονίζει ότι η στήριξη των εργαζομένων δεν υπάρχει στην πράξη, αλλά μόνο στα λόγια. Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά ερευνούν τις ΠΝΠ, ώστε να στηρίξουν με επιχειρήματα το αίτημα για αποπομπή του Γιάννη Βρούτση, ενώ θα συνεχίσουν να βάλουν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, καταλογίζοντας του καθυστερήσεις στο μέτωπο της προστασίας της πρώτης κατοικίας και στη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας.
Ωστόσο, όλα αυτά δεν αλλάζουν μια πραγματικότητα για την οποία η Χαριλάου Τρικούπη αναζητεί συνταγή αντιμετώπισης. Ο πρωθυπουργός κυριαρχεί αυτή την στιγμή στον χώρο του κέντρου και αν το ΚΙΝΑΛ στρίψει απότομα το τιμόνι προς τα αριστερά, κινδυνεύει να ταυτισθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.