Ειδησεογραφικό site

Γάζωσαν δημοσιογράφο την ώρα που κοιμόταν – Κάλυπτε υπόθεση ναρκωτικών

39

Ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκε χθες από τα πυρά αγνώστων στην πολιτεία Γκερέρο, μια από τις πιο βίαιες στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο δημοσιογράφος Σεσίλιο Πινέδα Μπρίτο γαζώθηκε από τις σφαίρες που του έριξε μια ομάδα αγνώστων την ώρα που είχε αποκοιμηθεί σε μια αιώρα κοντά σε αυτόματο πλυντήριο αυτοκινήτων που βρίσκεται στην περιοχή Θιουδάδ Αλταμιράνο, όπου κατοικούσε, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Γκερέρο.

Ο Σεσίλιο Πινέδα εργαζόταν στην περιοχή Τιέρα Καλιέντε της Γκερέρο ως διευθυντής της τοπικής εφημερίδας La Voz de la Tierra Caliente ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί ως ανταποκριτής της εθνικής εφημερίδας La Jornada.

Ο δημοσιογράφος υπέκυψε στα τραύματά του την ώρα που δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στον τόπο της επίθεσης.

Ο Σεσίλιο Πινέδα είχε δηλώσει προηγουμένως σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι είχε δεχθεί απειλές, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε γλιτώσει από επίθεση που είχε δεχθεί κοντά στο σπίτι του.

Αυτήν την περίοδο κάλυπτε την επικαιρότητα στην περιοχή Τιέρα Καλιέντε, μια ζώνη στην οποία καλλιεργείται μαριχουάνα και παπαρούνα από την οποία παράγεται το όπιο και η οποία αντιμετωπίζει εδώ και πολλούς μήνες ένα κύμα απαγωγών.

Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) ανακοίνωσε στις αρχές του Φεβρουαρίου ότι το Μεξικό είναι η πιο επικίνδυνη χώρα της Λατινικής Αμερικής για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, με 99 δολοφονίες δημοσιογράφων από το 2000 ως το 2016.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Μεξικό καταλαμβάνει την τρίτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν δολοφονηθεί σε μια χώρα μετά τη Συρία και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τους RSF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα σχόλια είναι κλειστά.