Ειδησεογραφικό site

Γαβρόγλου: Ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για την ανομία στα πανεπιστήμια

80

«Υπαρκτή παραβατικότητα» σε «κάποια πανεπιστήμια» εντόπισε ο υπουργός Παιδείας, σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Κατσαντώνη

Για «υπαρκτή παραβατικότητα» εντός «κάποιων πανεπιστημίων» έκανε λόγο ο Κώστας Γαβρόγλου, επιρρίπτοντας ωστόσο την ευθύνη της ανομίας στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Η υπαρκτή παραβατικότητα που υπάρχει σε κάποια πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολλαπλούς τρόπους. Ζητώ από τα πανεπιστήμια να μου στείλουν τις απόψεις τους και δεν έρχονται. Δεν μπορεί η παραβατικότητα να αντιμετωπιστεί με αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο.  Δεν θέλουμε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια, αλλά δεν θέλουμε πανεπιστήμια με παραβατικότητα» είπε ο χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Κατσανιώτη (ΝΔ), για να συνεχίσει:  «πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και κυρίως πώς η πανεπιστημιακή κοινότητα  θα αποβάλει την παραβατικότητα».

«Τα σύνθετα προβλήματα θέλουν σύνθετες λύσεις» επισήμανε σε άλλο σημείο για να προσθέσει ότι στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει για την Συνταγματική Αναθεώρηση «έχουμε συγκροτήσει ομάδα υπο τον κ. Νίκο Παρασκευόπουλο για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της παραβατικότητας».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Κατσανιώτης εξήγησε στον υπουργό πως οι πρυτάνεις που δέχονται τους προπηλακισμούς «είναι τρομοκρατημένοι. Πώς να σας στείλουν σχέδια αντιμετώπισης της ανομίας όταν τρομοκρατούνται σχεδόν καθημερινά; Υπάρχουν μειοψηφίες που τρομοκρατούν. Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είχε στο παρελθόν έντονες αντιπαραθέσεις πολιτικών παρατάξεων… Μια ομάδα τραμπούκων εισέβαλε στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Πατρών και προπηλάκισε την πρύτανη γιατί δεν είχαν μοιραστεί τα συγγράμματα με ευθύνη του υπουργείου. Είδαμε τι έγινε με ομιλητή ΑμΕΑ που προπηλακίστηκε στην ΑΣΟΕ όταν πήγε για να μιλήσει».

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι συνολικά η δημόσια παιδεία καταρρέει, υπογραμμίζοντας ότι αρκετά σχολεία ανά την επικράτεια εξακολουθούν να λειτουργούν με κενά.

«Είπατε ότι τα σχολεία είναι διαλυμένα; Πραγματικά το πιστεύετε; Εσείς το λέτε ως παράταξη; Έχουμε κάνει θαύματα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο» ανταπάντησε ο υπουργός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.