Ειδησεογραφικό site

Γαλλία: Χτύπησαν 8χρονο παιδί επειδή φορούσε εβραϊκό σκουφάκι

48

Το παιδί δέχτηκε την επίθεση ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει ένα μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας – Περίπου 15 χρόνων οι δράστες

Επίθεση δέχθηκε ένα οκτάχρονο αγόρι που φορούσε το παραδοσιακό εβραϊκό σκουφάκι, την κιπά, το βράδυ της Δευτέρας από δύο νεαρούς στη Σαρσέλ, στα προάστια του Παρισιού.

Η εισαγγελία του Παρισιού με βάση τα στοιχεία που διαθέτει μέχρι στιγμής, θεωρεί ότι πρόκειται για αντισημιτική ενέργεια.

Το παιδί δέχτηκε την επίθεση ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει ένα μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας. «Το έριξαν στο έδαφος και το χτυπούσαν», ανέφερε μια αστυνομική πηγή. Σύμφωνα με το θύμα, οι δράστες ήταν περίπου 15 χρονών.
Οι νεαροί δεν έκαναν προσβλητικά σχόλια, ούτε έκλεψαν κάποιο αντικείμενο από τον μικρό, η κιπά του οποίου ήταν εμφανής, εξήγησε η εισαγγελία.

Στις 10 Ιανουαρίου, μια Εβραία μαθήτρια που πήγαινε στο λύκειο δέχτηκε επίθεση από έναν κουκουλοφόρο που την χτύπησε στο πρόσωπο, επίσης στη Σαρσέλ, στα βόρεια του Παρισιού, όπου ζει μια σημαντική εβραϊκή κοινότητα.

Εβραϊκές οργανώσεις και ο πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συμβουλίου κατήγγειλαν μια επίθεση με αντισημιτικά κίνητρα, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνη την εισαγγελία μέχρι στιγμής.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ζοέλ Μεργκί εξέφρασε ανησυχίες στα μέσα Ιανουαρίου για την «αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών». Σύμφωνα όμως με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, οι αντισημιτικές πράξεις μειώθηκαν κατά 7% κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2017.

Τα σχόλια είναι κλειστά.