Ειδησεογραφικό site

Γ. Παπανδρέου: Να γράψουμε οι δημοκράτες σοσιαλιστές, σε όλο τον κόσμο, ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο…

ÓõíÜíôçóç ôïõ Ãéþñãïõ ÐáðáíäñÝïõ ìå ôïí Ðñùèõðïõñãü ÁëÝîç Ôóßðñá, ÔåôÜñôç 9/5/2018. (Eurokinissi/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
243

Ανασυγκρότηση του «προοδευτικού χώρου» και «οικοδόμηση μιας αξιόμαχης προοδευτικής παράταξης» θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου θέτοντας μάλιστα ως ορόσημο τη νίκη των σοσιαλδημοκρατών στις Γερμανικές εκλογές «Ανοίξτε εσείς εδώ, στη Γερμανία, με την ψήφο σας την επόμενη εβδομάδα μια νέα σελίδα, για τη Γερμανία, την Ευρώπη, την Ελλάδα, για να γράψουμε όλοι οι δημοκράτες σοσιαλιστές μαζί, σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο ελπίδας και αξιοπρέπειας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη Βορεια Ρηνανία – Βεστφαλία προσκεκλημένος του επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Frank Schwabe, προκειμένου να συμμετάσχει στις προεκλογικές εκδηλώσεις του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD). Στο πλαίσιο αυτό μίλησε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας (AGORA), στο Castrop-Rauxel, υποστηρίζοντας πως η νίκη των σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, μπορεί να σηματοδοτήσει και μια αλλαγή πορείας για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Παρά τις προβλέψεις κάποιων δήθεν προφητών για το τέλος των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ήρθε η ίδια η πραγματικότητα να βάλει τέλος σε αυτές τις δοξασίες, που αποτελούν χωρίς αμφιβολία ευσεβή πόθο όλων εκείνων οι οποίοι δεν βολεύονται σε έναν κόσμο δημοκρατίας και συμμετοχής», τόνισε για να προσθέσει πως «τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο εδώ, στη Γερμανία, δείχνουν ότι, δεν έχει έρθει το τέλος των ιδεολογιών, και πολύ περισσότερο του σοσιαλισμού, αλλά το πόσο εμείς είμαστε συνεπείς με τις αρχές και τα ιδανικά μας είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ».

Μάλιστα ανέφερε ότι «το σύνθημα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, περικλείει το διακύβευμα που έχουμε να φέρουμε σε πέρας» και αφού σημείωσε πως «με τους μεγάλους αγώνες των σοσιαλιστών μετά τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο αποτέλεσαν τη βάση για να οικοδομηθεί ένας πιο ειρηνικός και δημιουργικός κόσμος για δεκαετίες, έχουν τεθεί σε αμφισβήτηση» τόνισε πως «Οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, είναι οι μόνες που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτή η μεγάλη πρόκληση, απαιτεί αλλαγή πορείας παντού. Στην Ευρώπη, τη Γερμανία, την Ελλάδα, σε κάθε χώρα και σε κάθε οργανισμό που οι δυνάμεις μας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν».

H εκ νέου αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου περί σοσιαλισμού ή βαρβαρότητας φέρνει πάντως στο νου και τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 όπου αναφέρεται πως το εν λόγω σύνθημα είναι πλέον πιο επιτακτικό από ποτέ. Άλλωστε και τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης που εσχάτως ενστερνίζεται και η Φωφη Γεννηματά, αποτελούν μόνιμη επωδό όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του επίσης πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Τα σχόλια είναι κλειστά.