Ειδησεογραφικό site

FT: Ο Ντράγκι προσφέρει ρευστότητα 10 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες

29

Ο Μάριο Ντράγκι θα πιέσει ώστε να γίνουν αποδεκτά στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΚΤ για την αγορά τιτλοποιήσεων δανείων (ABS) οι ελληνικοί και κυπριακοί τίτλοι με junk αξιολογήσεις, γράφουν οι Financial Times.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την αγορά ABS και καλυμμένων ομολόγων την Πέμπτη, σε μία προσπάθεια να τονώσει την οικονομία της Ευρωζώνης και να  ενθαρρύνει το δανεισμό προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας.
Όπως αναφέρουν οι FT, επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα, το δ.σ. της ΕΚΤ, υπό τον Ντράγκι, θα προτείνει τη χαλάρωση των απαιτήσεων για την ελάχιστη αξιολόγηση των τίτλων που γίνονται αποδεκτοί στο πλαίσιο του προγράμματος. Στόχος είναι να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τα πιο ασφαλή κομμάτια των ελληνικών και κυπριακών ABS (senior tranches).
Μία τέτοια κίνηση θα αποδέσμευε δισ. ευρώ από τη ρευστότητα των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών. Όπως λέει ανώτερος Έλληνας τραπεζίτης, «αυτό θα είχε σημαντική θετική επίδραση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.