Ειδησεογραφικό site

FT: Οι Ευρωπαίοι συζητούν έκτακτη σύνοδο για την Ελλάδα

22

Οι Ευρωπαίοι συζητούν το ενδεχόμενο διεξαγωγής έκτακτης συνόδου κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, πιθανότατα την Κυριακή, εφόσον δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο Eurogroup της Πέμπτης, μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής των Finanicial Times Peter Spiegel.

Ο Spiegel επικαλείται δύο ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωζώνης που υποστηρίζουν ότι το ενδεχόμενο αυτό συζητήθηκε τη Δευτέρα, αν και συναντά σθεναρή αντίσταση από εκείνους που υποστηρίζουν πως εφόσον δεν σημειωθεί πρόοδος στη σύνοδο του Eurogroup, τότε δεν έχει κανένα λόγο σύγκλησης η Σύνοδος. «Αν δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών, τότε δεν θα έχουν τίποτα να συζητήσουν ούτε οι ηγέτες» λέει πηγή από τους θεσμούς στον δημοσιογράφο.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στην Bild, πως δεν πρόκειται να καταθέσει νέο σχέδιο προτάσεων στο Eurogroup της Πέμπτης και επισημαίνει πως ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συγκαλεί τις συνόδους κορυφής, διαψεύδει πως υπάρχει απόφαση για περαιτέρω κινήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.