Ειδησεογραφικό site

FT: Οι Ευρωπαίοι θα στηρίξουν την Ελλάδα σε κάθε ενδεχόμενο

28

Οι Ευρωπαίοι θα στηρίξουν την Ελλάδα σε κάθε ενδεχόμενο, εκτιμούν οι Financial Times, σύμφωνα με νέο τους δημοσίευμα για την ελληνική οικονομία.

«Η Ελλάδα θα εξαρτάται από τη στήριξη της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για πολλά ακόμη χρόνια, εξαιτίας του βάθους των οικονομικών της προβλημάτων» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Όπως εξηγεί, είναι αναληθής η εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της τον επόμενο χρόνο, δίχως τη χορήγηση πρόσθετης βοήθειας. Aκόμη όμως, και εάν δεν υπάρξει συμφωνία και η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών, οι δανειστές και πάλι θα κληθούν να διασώσουν την Ελλάδα.

«Ακόμη και σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, η Ευρώπη θα αναγκαστεί να δείξει την πρέπουσα αλληλεγγύη στην Αθήνα» εξηγεί χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Άλλωστε, ήδη υπάρχουν γερμανικές «φωνές» υπέρ μίας οργανωμένης εξόδου από το ευρώ, με παράλληλη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Και στην περίπτωση του ΔΝΤ, συμπληρώνει η εφημερίδα, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα, καθώς μία αποτυχία του προγράμματος διάσωσης θα στηλιτεύσει την «εικόνα» και τη φήμη του Ταμείου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.