Ειδησεογραφικό site

FT και Deutsche Welle: H Eλλάδα αψηφά την τρόικα καταθέτοντας προϋπολογισμό – Τι λένε τα ξένα μέσα ενημέρωσης για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

30

Εκτενή δημοσιεύματα για την απόφαση της Ελλάδας να αψηφήσει την τρόικα και να καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2015 κάνουν την εμφάνισή τους στον διεθνή Τύπο.

«Η Ελλάδα αψηφά την τρόικα καταθέτοντας τον προϋπολογισμό χωρίς την έγκρισή της», αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους το βράδυ της Παρασκευής.

Η κίνηση, όπως λένε,  υποδεικνύει την ένταση που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της, σχετικά με την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο στο τέλος του έτους.

«Η Αθήνα αρνείται ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό στον προϋπολογισμό, υποστηρίζοντας ότι η επιταχυνόμενη ανάπτυξη το 2015 θα δώσει ώθηση στα έσοδα, αλλά η τρόικα επιμένει ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας παρουσιάζει κενό 1 δισ. ευρώ», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Στα μαχαίρια» βρίσκεται η τρόικα με την Ελλάδα για μια ακόμη φορά, τονίζει και το CNBC, αναφερόμενο στην κατάθεση του προϋπολογισμού και την διαφωνία των δανειστών με την κίνηση αυτή.

Η τρόικα δείχνει να ζητά περισσότερη πειθαρχία από την Ελλάδα όσον αφορά στα δημοσιονομικά της, υπονομεύοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δώσει  “ανάσα” στους Έλληνες πολίτες.

«Η Ελλάδα καταθέτει τον προϋπολογισμό χωρίς το ΟΚ της τρόικας» είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος της Deutsche Welle, το οποίο αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο.

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε τον προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή την Παρασκευή, προβλέποντας μεγαλύτερη ανάπτυξη και μικρότερο έλλειμμα από αυτό που οι δανειστές της θεωρούν ρεαλιστικό» επισημαίνεται.

«Η τρόικα καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα λιτότητας για να συμμαζέψει τα οικονομικά της, μια προοπτική που δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τον κυβερνητικό σχηματισμό και πιθανότατα θα πυροδοτήσει πρόωρες εκλογές, τις οποίες σχεδόν με βεβαιότητα θα κερδίσει ο αντιμνημονιακός αριστερός ΣΥΡΙΖΑ», προστίθεται.

 

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.