Ειδησεογραφικό site

Φρίκη: Ρώσος φοιτητής έσφαξε τον καθηγητή του και έβγαλε σέλφι

65

Αντιμέτωπες με ένα φρικτό έγκλημα βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές στη Ρωσία, καθώς προσπαθούν να ξεδιπλώσουν το νήμα πίσω από τη δολοφονία ενός καθηγητή κολεγίου και την μετέπειτα αυτοκτονία του δράστη, ενός 18χρονου φοιτητή, με ιδιαίτερα παράξενο και τελετουργικό τρόπο.

Ο 18χρονος Andrey Emelyannikov αυτοκτόνησε στη Μόσχα χρησιμοποιώντας ένα κυκλικό πριόνι, αφού προηγουμένως είχε κόψει τον λαιμό του 44χρονου καθηγητή του, Sergei Danilov, πατέρα τριών παιδιών.

Ο νεαρός φοιτητής, που τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει εμμονή με βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια, δολοφόνησε εν ψυχρώ τον άνδρα και στη συνέχεια πόζαρε χαμογελαστός για μερικές selfie με τη ματωμένη σορό στο πίσω μέρος.

Η παράξενη μέθοδος της δολοφονίας αλλά και της μετέπειτα αυτοκτονίας του νεαρού (με τη χρήση ηλεκτρικού πριονιού) έχει κάνει τις Αρχές να πιστέψουν ότι ο δράστη ενεργούσε στο πλαίσιο ενός φονικού online παιχνιδιού, τύπου «Μπλε Φάλαινας».

Στη Ρωσία, ανάλογα παιχνίδια που στοχεύουν ευάλωτους συναισθηματικά εφήβους, προτρέποντάς τους να διαπράξουν ολοένα πιο βίαιες και αυτοκαταστροφικές πράξεις, έχουν ήδη στοιχίσει πολλές ζωές. Το πιο γνωστό από αυτά, η «Μπλε Φάλαινα», που ξεκίνησε από τη συγκεκριμένη χώρα, έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, προκαλώντας θύματα ακόμα και στη χώρα μας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.