Ειδησεογραφικό site

Φόβοι Πάιατ για ακούσια αντιπαράθεση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

57

Τον φόβο του για ένα «ατύχημα» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, μια «ακούσια αντιπαράθεση» όπως την χαρακτήρισε, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ΤΖέφρι Πάιατ.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Αμερικανός διπλωμάτης, έπειτα από πολλές ερωτήσεις αναφορικά με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, δήλωσε πως ένα ατύχημα είναι το χειρότερο σενάριο αυτήν τη στιγμή, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς εξακολουθεί να υπάρχει διάλογος και συνεχείς επαφές ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Αναφορικά με την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι η χώρα του επιθυμεί να διασφαλίσει την σταθερότητα της Τουρκίας ως μέλος του ΝΑΤΟ, λέγοντας καθαρά πως κάτι τέτοιο είναι και προς το συμφέρον της Ελλάδας. «Η Ελλάδα έχει τους περισσότερους λόγους να θέλει να δει την Τουρκία να παραμένει σταθερό μέλος του ΝΑΤΟ».
Σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο Αμερικανός πρέσβης , χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις που είχαν διαρρεύσει μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας ότι ενώ δεν επιθυμεί να παρεμβαίνει σε εσωτερικά ελληνικά ζητήματα, οι αμερικανικές αρχές (σ.σ FBI) ερευνούν μόνο παραβιάσεις του αμερικανικού νόμου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.