Ειδησεογραφικό site

Φωτογραφίες από τα υπόγεια του μαιευτηρίου «Έλενα» που εντοπίστηκε χολέρα

49

Φωτογραφίες στις οποίες αποτυπώνεται η κατάσταση στα υπόγεια του μεγαλύτερου δημόσιου μαιευτηρίου της χώρας «Έλενας Βενιζέλος» έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα σημεία στα οποία επί έξι μήνες τρέχουν νερά με αποτέλεσμα να εντοπιστεί ένα δονάκιο (βακτήριο) μη εντεροπαθογόνο που θεωρείται βακτήριο ακίνδυνο για τον άνθρωπο αν και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια είδη του συγκεκριμένου βακτηρίου και ένα από αυτά είναι το επικίνδυνο δονάκιο της χολέρας.
Αν και το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε της παρουσίας δυνητικά εντεροπαθογόνων μικροοργανισμών προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή, το ΚΕΕΛΠΝΟ έσπευσε την Πέμπτη να εκδόσει ανακοίνωση στην οποία αν και παραπέμπει στα οριστικά αποτελέσματα αναφέρει ότι «με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.