Ειδησεογραφικό site

Φωτίου για το «μαχαίρι» στις συντάξεις: «Τα δεδομένα είναι διαφορετικά»

446

Απαντά για τα επιδόματα και τον επαναϋπολογισμό τις συντάξεις –   Τι λέει για μέτρα-αντίμετρα – Κληθείσα να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις είπε ότι τα «δεδομένα είναι διαφορετικά, είναι εν εξελίξει»

«Βρισκόμαστε σε μία επιταχυνόμενη και κρίσιμη κατάσταση, η οποία θα φέρει εξελίξεις», δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας για τα όσα  συμφωνήθηκαν και θα εφαρμοστούν στο πεδίο των επιδομάτων, αλλά και τι θα γίνει  με τις συντάξεις.

Κληθείσα να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις είπε ότι τα «δεδομένα είναι διαφορετικά, είναι εν εξελίξει», υπογραμμίζοντας ότι «υπερκαλύπτουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός που παραδέχθηκε το ΔΝΤ».

Για το θέμα των επιδομάτων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι δεν έχουν κοπεί και αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, είπε ότι συμφωνήθηκε η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος του «φακέλου αναπηρίας», η οποία θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, καθώς και η αρχιτεκτονική του επιδόματος δανείου.

Σχετικά με το επίδομα στέγασης (ενοικίου και δανείου για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες αντίστοιχα) είπε ως θα φτάνει μέχρι τα 210 ευρώ και στην περίπτωση του ενοικιαστή θα δίνεται στον ίδιο, αφού έχει καταθέσει συμβολαιακή πράξη στην Εφορία και θα υπολογίζεται βάσει του τεκμαρτού εισοδήματος. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Όσο αφορά στον αριθμό των δικαιούχων, είπε πως πρόκειται για 1.300.000 νοικοκυριά και θα δίνεται για την πρώτη τους κατοικία, ενώ διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για κάποιο αντίμετρο.

Αντιθέτως, είπε πως «τα μέτρα –αντίμετρα έχουν μπροστά τους χρόνο. Πέραν των ψηφισμένων αντιμέτρων για τις συντάξεις, δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Τέλος, σχετικά μη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος, είπε πως θα ανοίξει το Α21 στις 25 Μαΐου και η πρώτη δόση υπολογίζεται ότι θα καταβληθεί στις 25 Ιουλίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.