Ειδησεογραφικό site

Φωτιά στο Μάτι: Αναλυτικά το σήμα του Λιμενικού για διασώσεις και νεκρούς

3.056

Η αποκάλυψη ότι το Λιμενικό είχε ενημερώσει από το απόγευμα της μαύρης Δευτέρας για νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι προκάλεσε τρικυμία στην κυβέρνηση.

Υπουργοί που είτε συμμετείχαν είτε όχι στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας, αρχικά υποστήριξαν πως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι και στη συνέχεια είπαν ότι δεν ήταν επιβεβαιωμένο το γεγονός. Χθες πάντως η αποκάλυψη ότι το Λιμενικό είχε ενημερώσει από τις 19:08 έφερε τα πάνω κάτω.

Όπως επιβεβαίωσε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος» είναι το σύνολο των σημάτων, το ημερολόγιο δηλαδή, που έστειλε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, συγκεντρώνοντας όλες τις ενέργειες που έκανε το κρίσιμο διάστημα και απέστειλε την επόμενη ημέρα  «και είχε χαρακτήρα συνολικού απολογισμού και καταγραφής των ενεργειών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή ευθύνης της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας από την έναρξη της επιχείρησης έως και τη μεταφορά του τελευταίου ανθρώπου», σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Αρχηγείου.

Το σήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας περιγράφει

18:50 Η Υπηρεσία  έγινε δέκτης τηλεφωνικών κλήσεων από ιδιώτες για άτομα που κινδυνεύουν λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας-Μάτι- Ζούμπερι-Νέα Μάκρη και ότι κατευθύνονται στις παραλίες των ανωτέρω ακτών-Άμεσα από την Υπηρεσίας ενεργοποιήθηκε έκτακτο σχέδιο έρευνας και διάσωσης-ανάκληση στελεχών- ενημέρωση σχολών εκπαίδευσης ταχυπλόων σκαφών, στα οποία επιβιβάστηκαν στελέχη του Λιμεναρχείου .

19:00 Άφιξη των πρώτων τεσσάρων διασωθέντων στο Λιμένα Ραφήνας Περιγράφεται αναλυτικά ποια σκάφη καλούνται και ποιοι ενημερώνονται  και τοι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν: αποπνικτική ατμόσφαιρα, περιορισμένη ορατότητα, υψηλό θερμικό φορτίο , μορφολογία, αβαθή νερά, και μεγάλο αριθμό ατόμων που υπήρχαν στη θάλασσα. Ταυτόχρονα καταγράφεται δυσκολία σε κινητοποίηση σκαφών λόγω του μποτιλιαρίσματος στους δρόμους

19:08 Πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο Λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων. Και περιγράφει αναλυτικά τα σκάφη που πραγματοποιούν τις αφίξεις ζωντανών και νεκρών πολιτών.

20:50 Το Λιμεναρχείο επικοινωνεί με το επιβατηγό πλοίο «Δημήτρης» μαζί με το «Αποστόλης» και το «Μιχαλάκης 4» προκειμένου να φύγει από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας προς την περιοχή του Άγιου Ανδρέα  για τη διάσωση ατόμων

21:44 Οι διασώσεις συνεχίζονται από το SuperRunner και το Superferry

22.30 Προσέλευση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και συγκεκρίμενα του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, το Γενικού Γραμματέα Χρήστου Λαμπρίδη, του Αρχηγού Σταμάτη Ράπτη και του Β Υπαργηγού Αθανάσιου Ντούνη.

03:20 Φτάνουν 19 φουσκωτά των πεζοναυτών του ΓΕΕΘΑ

05:25 Φτάνουν 15 επιπλέον άτομα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.