Ειδησεογραφικό site

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Ο καπνός «έπνιξε» Ακρόπολη και Λυκαβηττό

Η Ακρόπολη διακρίνεται μέσα σε πέπλο καπνού, από τη χθεσινή φωτιά της Βαρυμπόμπης, Αθήνα, Τετάρτη 04 Αυγούστου 2021. Βελτιωμένη είναι σήμερα η εικόνα της πυργαγιάς στη Βαρυμπόμπη αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης καθώς τα ξημερώματα επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς που είχαν βγει εκτός λόγω της πυρκαγιάς. Πρόκειται για το διπλό κύκλωμα υπερυψηλής τάσης 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα υψηλής τάσης 150 kV 'Αγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
95

Ο καπνός από την φωτιά στην Βαρυμπόμπη κάλυψε όχι μόνο τα βόρεια προάστια αλλά και μεγάλος μέρος της Αθήνας.

Οι εικόνες από την πρωτεύουσα το πρωί της Τετάρτης είναι χαρακτηριστικές, αφού Ακρόπολη και Λυκαβηττός «πνίγηκαν» στον καπνό.

Δείτε τις εικόνες

Στην Βαρυμπόμπη και στις γύρω περιοχές οι καταστροφές είναι μεγάλες. Δάσος καμένο, στρέμματα καμένα, σπίτια καμένα, ζώα καμένα, είναι αυτά που συνθέτουν ένα τραγικό τοπίο.

Την ίδια ώρα κλειστός είναι ο δρόμος προς το αεροδρόμιο, καθώς εκεί υπάρχει εστία φωτιάς και τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα.

Περνά μόνο κόσμος που έχει να κάνει με τους ιππικούς ομίλους και οχήματα της πυροσβεστικής. Κάτοικοι διαμαρτύρονται πως θέλουν να πάνε στα σπίτια τους αλλά δεν τους επιτρέπεται να περάσουν για λόγους ασφαλείας.

Παραμένουν κλειστές η Τατοϊου από την Κύμης έως την Ερυθραίας, η Ερυθραίας από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και η Τατοϊου από την Πάρνηθως (Ιπποκράτειος Πολιτεία ταβέρνα «Λάμπρος»)

Τα σχόλια είναι κλειστά.