Ειδησεογραφικό site

Φωτιά στα Βίλια: Μάχη να μη φτάσουν οι φλόγες στο Πόρτο Γερμενό

76

Ώρες αγωνίας για τα Βίλια, με τη φωτιά να έχει φτάσει στα όρια του οικισμού – Συνεχίζονται από εδάφους οι προσπάθειες της πυροσβεστικής – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Tο έργο τους από δω και πέρα γίνεται πιο δύσκολο καθώς έπεσε το σκοτάδι και τα πτητικά μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού από αέρος.

Η φωτιά έφτασε στην περιοχή «Κρύο Πηγάδι» και νωρίτερα δημιουργούνταν στο σημείο αντιπυρικές ζώνες ως μία ύστατη προσπάθεια να μην περάσουν οι φλόγες το δρόμο και φτάσουν στην απέναντι πλαγιά. Γιατί τότε, θα έμπαινε σε κίνδυνο το Πόρτο Γερμενό.

Κάποια στιγμή, στις 21:00 το βράδυ, οι φλόγες πέρασαν το δρόμο (κεντρική φωτό) και άρχισαν να κατευθύνονται προς την απέναντι πλαγιά που μπορεί να τις οδηγήσει στο Πόρτο Γερμενό. Ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, γρήγορα οι φλόγες περιορίστηκαν. Η μάχη τώρα δίνεται ξανά, για να μην περάσουν (πάλι) το δρόμο οι φλόγες και κατευθυνθούν προς την πλαγιά που θα τις οδηγήσει προς Πόρτο Γερμενό.

Στα Βίλια, για την ακρίβεια καίνε τρία μέτωπα αυτή την ώρα: Ένα στα Βίλια, ένα στο Κρύο Πηγάδι και ένα ενδιάμεσα.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για εκκένωση και άλλου οικισμού λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στα Βίλια, όπου αναμένεται δύσκολη νύχτα. Με μήνυμα που εστάλη από 112, οι κάτοικοι του Βενίζα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα.

20 ελικόπτερα και 16 αεροσκάφη επιχειρούσαν συνολικά μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας, μαζί με πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σε Κερατέα και Βίλια. Πυρκαγιές, που έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις και περιουσίες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι και αύριο προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, για αυτό παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις

Τα σχόλια είναι κλειστά.