Ειδησεογραφικό site

Forbes: Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρωζώνης

34

Φαινόταν ότι με την εκπνοή της χρονιάς η μόνη ανησυχία της Ευρώπης θα ήταν το πότε θα άρχιζε η ΕΚΤ την αγορά κρατικών ομολόγων, ωστόσο, το παλιό πολυετές πρόβλημα, η Ελλάδα, έρχεθται και πάλι στο προσκήνιο, αναφέρει σε άρθρο του το Forbes.

Με μια ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα και για την κυβέρνηση, το άρθρο αναφέρει πως η δήλωση Σαμαρά πως θα βγούμε από το πρόγραμμα διάσωσης ήταν ευσεβής πόθος για δόξα, στην πραγματικότητα όμως δεν ήταν παρά μια τραγωδία για τον ίδιο τον πρωθυπουργό , καθώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της με αποτέλεσμα να υπάρξει δίμηνη παράταση του Μνημονίου. Η απόφαση αυτή ήταν μια προσπάθεια να δοθεί στην Ελλάδα χρόνος να εκπληρώσει τις εκκρεμείς απαιτήσεις της τρόικας, ενώ την ίδια ώρα η ελίτ της Ευρωζώνης είναι τρομοκρατημένη από το τι μπορεί να συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

Και συνεχίζει: “Για άλλη μια φορά ένα έθνος που δεν έπρεπε ποτέ να του να μπει στην Ευρωζώνη… ή (που θα ‘πρεπε) να την έχει εγκαταλείψει από το 2010… ανταμείβεται και πάλι για την αποτυχία να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, ενώ του δίδεται περισσότερος χρόνος για να συμμορφωθεί”.

Η χώρα δραπέτευσε από μια μακρά ύφεση έξι ετών στο 3ο τρίμηνο του 2014 και ανέκαμψε με τον ταχύτερο ρυθμό από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.  Ωστόσο, συνεχίζει το Forbes, απέχει πολύ από την πλήρη ανάκαμψη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.