Ειδησεογραφικό site

Φώφη Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για τη χώρα, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς

Βουλή - Κύρωση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για οριοθέτηση των αντιστοίχων θαλασσιών ζωνών τους. (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
48

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο που αντιδρά στις ενέργειες της Τουρκίας, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στο Open, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι το μεγάλο μειονέκτημα της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική είναι ότι δεν έχει τις πρωτοβουλίες των κινήσεων με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να ακολουθεί τις εξελίξεις. «Και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής πορεύεται στη γραμμή του βλέποντας και κάνοντας. Όμως όλα όσα συμβαίνουν και εξελίσσονται η Τουρκία τα έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό», τόνισε η κ. Γεννηματά.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Τουρκία δεν κοιτάζει πλέον την ευρωπαϊκή της πορεία αλλά παριστάνει την ισχυρή περιφερειακή δύναμη και τον προστάτη των μουσουλμάνων. «Αυτή η εξέλιξη δεν είναι απειλή μόνο για τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλά για την Ευρώπη. Για αυτό εδώ και περίπου ένα χρόνο είχα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι πρέπει να χαράξουμε εθνική γραμμή, σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Και στο επίπεδο της Ε.Ε. ήταν και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να έχει πιέσει αποτελεσματικά για κυρώσεις προς την Τουρκία που θα έπρεπε να έχουν ανακοινωθεί από καιρό. Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από κυρώσεις όχι από δηλώσεις. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να αντιδράσει και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

«Βάζουμε πλάτη στα εθνικά θέματα»
Αναφορικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής στις συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι είναι αυτονόητο ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι αδιανόητο να σπάσει το εσωτερικό μέτωπο ενώ επανέλαβε τις κατηγορίες της για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είμαστε εδώ για τη χώρα, βάζουμε πλάτη για τη χώρα, δεν βάζουμε το κεφάλι στην άμμο, δεν λειτουργούμε με μικροκομματικούς υπολογισμούς. Δυστυχώς δεν κάνει το ίδιο η αξιωματική αντιπολίτευση. Επέλεξε να ψηφίζει παρών και μάλιστα να ζητήσει και ονομαστική ψηφοφορία. Αυτό είναι το τεχνικό δίπολο Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, το να σκέφτεται ο καθένας το κόμμα του και όχι τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Θεωρούν ότι έτσι θα ενισχύσουν τις δυνάμεις τους».

«Η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο για την πανδημία»
Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι έδωσε το μήνυμα της λήξης της πανδημίας ενώ ήταν ολοφάνερο ότι δεν είχαμε τελειώσει. «Από την πρώτη στιγμή που σταμάτησε η καραντίνα επισήμανα πόσο σημαντικό είναι η κυβέρνηση να παρουσιάσει και να εφαρμόσει αποτελεσματικά, ένα σχέδιο για να «μείνουμε ασφαλείς» όπως τότε έλεγε. Αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν είχε σχέδιο αλλά η ίδια η κυβέρνηση έδωσε το μήνυμα της χαλαρότητας. Τότε μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι είναι μηδενικά τα κρούσματα, ότι περιμένουμε τον τουρισμό χωρίς τεστ, χωρίς διακρατικές συμφωνίες, άνοιξαν τα χερσαία σύνορα χωρίς όρους, τα στελέχη της κυβέρνησης μετείχαν σε εκδηλώσεις χωρίς μάσκες, όλα ήταν ελεύθερα και τώρα φταίνε οι πολίτες και κυρίως οι νέοι. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Η κυβέρνηση έδωσε το μήνυμα της λήξης, ενώ ήταν ολοφάνερο ότι δεν είχαμε τελειώσει με την πανδημία. Υπάρχει επίσης σοβαρό κενό στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν αξιοποιούνται οι χορηγίες, δεν προχωρούν μόνιμες προσλήψεις και οι συμβασιούχοι που προσλαμβάνονται κανείς δεν ξέρει που έχουν πάει. Ρωτάμε διαρκώς και δεν παίρνουμε απαντήσεις. Τα κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί και δεν λειτουργούν όπως και όπου θα έπρεπε. Αντί να κάνουν τεστ και ιχνηλάτηση στα νησιά, γίνονται μόνο για το θεαθήναι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά, αφού θα έχει διαδοθεί ο ιός στο καράβι και στη συνέχεια στα μέσα μεταφοράς που ο κόσμος εξακολουθεί να συνωστίζεται», σημείωσε η κ. Γεννηματά

Τα σχόλια είναι κλειστά.