Ειδησεογραφικό site

Φώφη Γεννηματά για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί»

30

«Η αυριανή ημέρα είναι μια μέρα-σταθμός για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Γιατί πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, ζητά δικαίωση το σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, πάνω στο οποίο ασέλγησε η νεοναζιστική οργάνωση. Η Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε ομολογείται στο «κρυφό» καταστατικό της, είναι μια συμμορία με βασική επιδίωξη την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος», υπογράμμισε με έμφαση η Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της με την οποία ξεκίνησε η διαδικτυακή συζήτηση του Κινήματος Αλλαγής για τη Χρυσή Αυγή.

Η κ. Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι το δικαστήριο δεν δικάζει τις πολιτικές ιδέες της Χρυσής Αυγής, αλλά τις εγκληματικές πράξεις, που οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από τα μέλη και την ηγεσία της. Όπως ανέφερε, «οι αποφάσεις για τα τάγματα εφόδου αφορούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης» και «ο φόρος τιμής στα θύματα δεν είναι κομματική υπόθεση, αλλά ανθρώπινο και πατριωτικό χρέος».
«Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε στη συλλογική μνήμη τον Παύλο Φύσσα ως παράδειγμα και ως προειδοποίηση. Πρώτοι εμείς ζητήσαμε να χαρακτηριστούν εγκληματική και ναζιστική οργάνωση. Επισημαίνοντας ότι η ανοχή στη βία και στους φασίστες είναι νάρκη στη Δημοκρατία», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Υπενθύμισε την αποφασιστική στάση καταδίκης της Χρυσής Αυγής από την αρχή, «όταν άλλοι επικοινωνούσαν υπογείως ή συνυπήρχαν μαζί τους στις πλατείες της αγανάκτησης. Πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες, οργανώσαμε καμπάνιες ενημέρωσης, πολιτικές εκδηλώσεις».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το μήνυμα ήταν μηδενική ανοχή στην Χρυσή Αυγή και «θέσαμε ως βασική προϋπόθεση για να το πέτυχουμε αυτό την πολιτική και κοινωνική ομοψυχία, την ενότητα», ενώ πρόσθεσε: «Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά τον διχασμό. Γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ είχε βάλει ως προτεραιότητα την εθνική συμφιλίωση. Σήμερα που «νέες» πολιτικές παραφυάδες από την ίδια εγκληματική μήτρα επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή, το νέο μας μήνυμα είναι ξεκάθαρο, μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ότι με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ελληνική κοινωνία είδε το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, πως ήταν σημείο χωρίς επιστροφήι αφού έπεσε το προσωπείο των δήθεν «τιμωρών» του πολιτικού συστήματος και φάνηκε το αληθινό πρόσωπο των δολοφόνων που δρουν με οργανωμένο σχέδιο, νεοναζιστικό σχέδιο.

Επέκρινε με αιχμές κατά του προέδρου της Βουλής τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια, που «πάγωσε» κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού.

Play Video
«Όσοι δε με πρόσχημα την οποιαδήποτε κρίση προσπαθούν να εμφανίσουν ως κανονικό το καρκίνωμα του εξτρεμιστικού, ξενόφοβου και μισαλλόδοξου λόγου, επωάζουν το επόμενο αυγό του φιδιού, την επόμενη κρίση δημοκρατίας. Το «απόλυτο κακό», όπως χαρακτήρισε η σπουδαία φιλόσοφος Χάνα Αρεντ τον φασισμό και τον ναζισμό, δεν έχει θέση στο πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα. Για να κερδίσει η ελπίδα τον φόβο. Απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες, απαντάμε με δημοκρατία, με περισσότερη δημοκρατία», κατέληξε η κ. Γεννηματά, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν ενεργά για να το πετύχουν και ειδικότερα τους νέους και τις νέες να πρωτοστατήσουν για να αντιμετωπίσουν τις ακροδεξιές λογικές στην καθημερινή ζωή.

«Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει στις 7 Οκτώβρη. Συνεχίζεται, για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία. Αύριο, όμως, θα είμαστε όλοι εκεί», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.