Ειδησεογραφικό site

Financial Times: Ο Βαρουφάκης απείλησε τον Τσίπρα με αποχώρηση

32

Ανησυχία επικρατεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενδεχομένως να προετοιμάζεται να διαχωρίσει τη θέση του από την κυβέρνηση, όπως αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμα με τίτλο «Βγήκαν τα μαχαίρια για τον Τσίπρα την ώρα που οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με ανταρσία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης απείλησε φέτος να αποχωρήσει και να πάρει μαζί του μια ομάδα συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση του κ. Τσίπρα – με την προτροπή αρκετών υψηλόβαθμων Ευρωπαίων πολιτικών – ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.

Οι FT σημειώνουν ότι αν και ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαμορφώσει μια λίστα αξιόπιστων προτάσεων τις τελευταίες εβδομάδες, ο ίδιος και οι συνεργάτες του αμέλησαν τους 20 με 30 δυνητικούς αντάρτες στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ορισμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο πρωθυπουργός θα συμφωνήσει σε αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων που θα μοιάζουν με τα μέτρα λιτότητας που είχαν καταδικάσει όταν ήταν στην αντιπολίτευση ως «βάρβαρα» και «απαράδεκτα», σημειώνουν οι FT.

Τα σχόλια είναι κλειστά.