Ειδησεογραφικό site

Φήμες ότι πέθανε ο Οτσαλάν – Τι λένε οι δικηγόροι και οι συγγενείς του

99

Έντονη φημολογία υπάρχει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς ουκ ολίγοι μέσω social media εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο Κούρδος ιδρυτής του PKK έχει πεθάνει στην τουρκική φυλακή, όπου κρατείται εδώ και χρόνια.

Την Δευτέρα (15/03) το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει καταστεί εφικτό εδώ και μήνες να επικοινωνήσει μαζί του. Τονίζεται ότι η τελευταία φορά που μίλησαν μαζί του ήταν τηλεφωνικά τον περασμένο Απρίλιο και ζητούν να ανοίξει ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί του.

Ο αδελφός του Κούρδου ηγέτη, Μεχμέτ Οτσαλάν, σχολίασε επίσης τις φήμες λέγοντας ότι ανησυχεί και ότι οι Αρχές δεν τον έχουν ακόμη ενημερώσει για την υγεία του ηγέτη του ΡΚΚ, υπογραμμίζοντας πως την τελευταία φορά που του επετράπη να τον δει, ήταν στις 3 Μαρτίου 2020 στο νησί Ιμραλί.

Στις 16 Φεβρουαρίου 1999, Ο Οτσαλάν είχε συλληφθεί και οδηγηθεί σε δίκη από τους τουρκικές αρχές.

Αρχικά καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά η ποινή του μετατράπηκε στη συνέχεια σε ισόβια κάθειρξη (το 2002 καταργήθηκε η θανατική ποινή στη γειτονική χώρα). Μέχρι σήμερα κρατείται στη νησίδα Ιμραλί στη Θάλασσα του Μαρμαρά

Τα σχόλια είναι κλειστά.