Ειδησεογραφικό site

Φίλης: Ο ελληνικός λαός θα καλείται να λέει τη γνώμη του όποτε κριθεί αναγκαίο

41

«Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα είμαστε υπερήφανοι που ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να παρέμβει σε μια οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης», σημείωσε

«Υπερήφανος» για το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι δήλωσε ο κ. Νίκος Φίλης στην Βουλή επισημαίνοντας ότι ο λαός θα καλείται να λέει την γνώμη του «όποτε κρίνεται απαραίτητο».

«Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα είμαστε υπερήφανοι που ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να παρέμβει σε μια οριακή στιγμή της διαπραγμάτευσης. Το όχι παραμένει και ο ελληνικός λαός θα καλείται να λέει τη γνώμη του όποτε κριθεί αναγκαίο. Θα είναι η τελευταία καταφυγή της δημοκρατίας» δήλωσε χαρακτηριστικά  ο υπουργός Παιδείας για να υποστηρίξει ότι  «αν οι τεχνοκρατικές ελίτ και οι αδιαφανείς δυνάμεις επιχειρήσουν να υποκαταστήσουν την λαική ετυμηγορία, τότε τα αδιέξοδα θα είναι μεγαλύτερα».

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Γιάννη Μανιάτη ο οποίος εξέφρασε την απορία του για τους «πανηγυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα από το Πεκίνο για την ιστορική ήττα της Ελλάδας». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα της Βρετανίας λέγοντας ότι «οι βρετανοί υπέκυψαν σε ανόητους πολιτικούς που αφού πέτυχαν το  στόχο τους την κοπάνησαν σαν τα ποντίκια τους και άφησαν όλους εμάς να διαχειριστούμε τις δικές τους αυταπάτες.

Στην πατρίδα μας, δεν είχαμε αυτό. Αντί  για παραίτηση είχαμε κυβίστηση αλλά και ένα νέο πρόγραμμα με υπερβολικούς φόρους αλλά και ξεπούλημα  της δημόσιας περιουσίας στο διηνεκές. Δεν ξέρω ποια είναι το καλύτερο. Η παραίτηση ή η κυβίστηση. Ξέρω όμως ότι ο λαικισμός  παρασύρει τους λαούς σε αδιέξοδα που οι ίδιοι μετανιώνουν αργότερα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.