Ειδησεογραφικό site

Φίλαθλοι του Μουντιάλ κάνουν ουρές για να δουν τη μούμια του Λένιν

156

 

Οι ξένοι φίλαθλοι εκτός από το ενδιαφέρον που δείχνουν για τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου δείχνουν, όπως φάνηκε, και μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφθούν το Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία. Στέκονται σε τεράστιες ουρές, που κάνουν ολόκληρα ζιγκ-ζαγκ και στις οποίες περιμένουν επί ώρες για να δουν τη σορό του ηγέτη του παγκόσμιου προλεταριάτου.

Οι Μοσχοβίτες είχαν να δουν μια τέτοια εικόνα στο κέντρο της πόλης από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν κάθε χρόνο στις 7 Νοεμβρίου οι ουρές κατέληγαν στο Κήπο του Αλεξάνδρου .

Οι φωτογραφίες από τις τεράστιες αυτές ουρές για τον Λένιν κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τεράστιες αυτές ουρές σχηματίζονται πρώτον καθημερινά, είτε κάνει πολύ ζέστη, είτε ο καιρός είναι λίγο πιο ψυχρός, και δεύτερον ότι στις ουρές αυτές στέκονται μόνο ξένοι και κανένας Ρώσος. Για να μπει κανείς στο Μαυσωλείο πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μία ολόκληρη ώρα.

Γιατί όμως τέτοιο ενδιαφέρον; Ο ιστότοπος και ραδιοφωνικός σταθμός business FM έκανε ρεπορτάζ στην Κόκκινη πλατεία και ρώτησε διάφορους ξένους που περίμεναν στην ουρά να δούν τον Λένιν. Όπως ο Φρέντερικ από την Δανία : «Ο Λένιν; Ναι θέλω να επισκεφθώ το Μαυσωλείο γιατί πότε άλλοτε θα βρεθώ στην Μόσχα. Πρέπει να τον επισκεφθώ. Γιατί όχι; Στο σχολείο μας έλεγαν ότι είναι ο ηγέτης του κομμουνιστικού συστήματος, Πριν πόσα χρόνια; Πριν εκατό. Είμαι αδύναμος στην ιστορία». Η Βερένα από την Βραζιλία λεέι ότι «θέλει να δεί το μαυσωλείο από περιέργεια», ενώ ο Ματίας από την Γερμανία, λεέι ότι αποφάσισε να επισκεφθεί το Μαυσωλείο επειδή ήθελε ο αδερφός του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.