Ειδησεογραφικό site

Φυλάκιση 18 μηνών σε ένα από τα τρία άτομα που είχαν ξυλοκοπήσει τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο

101

Του Γιώργου Φιντικάκη

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το δικαστήριο το ένα από τα τρία άτομα που είχαν επιτεθεί πέρυσι στον καθηγητή του Παντείου, Άγγελο Συρίγο, επειδή τους είχε κάνει παρατήρηση όταν τους είδε να βάφουν με σπρέι τον τοίχο του Πανεπιστημίου.

Ενθαρρυντικό είναι ότι στο πλευρό του κ. Συρίγου βρέθηκαν περίπου 40 φοιτητές και καθηγητές από το Πάντειο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του μέσω facebook, στέλνοντας κι αυτοί με τη παρουσία τους στην Ευελπίδων ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο χουλιγκανισμός δεν μπορεί να βαφτίζεται πολιτική δράση και ότι δεν ζούμε στη χώρα όπου όλα επιτρέπονται.

Ενδιαφέρον επίσης έχουν τα όσα διαμείφθηκαν στη διάρκεια της δίκης, και η στιχομυθία ανάμεσα στην έδρα και τον κατηγορούμενο και καταδικασθέντα Αχιλλέα Πούλιο, ο οποίος δεν είναι φοιτητής παρά εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι το ένα από τα τρία άτομα, που ενώ ο καθηγητής είχε πέσει κάτω, χτυπούσε τον κ. Συρίγο με το σπρέι στο κεφάλι στο προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος, που είχε την υποστήριξη 15 περίπου ατόμων, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, παντελή άγνοια για το περιστατικό, καθώς όπως υποστήριξε, εκείνη την ημέρα ήταν ασθενής και βρισκόταν στο σπίτι του.

«Τι είχατε;» τον ρώτησε το δικαστήριο. «Γαστρεντερίδα», απάντησε εκείνος. «Και πως μπορείτε να το επιβεβαιώσετε;», επανήλθε το δικαστήριο. «Πήγα στη γιατρό», ήταν η απάντησή του, περιγράφοντας μια διαδρομή… μιάμισης ώρας, που όπως είπε, έκανε με τα πόδια του από το σπίτι του στην Κυψέλη, έως τη Νομική στη Σόλωνος, και από εκεί στη γιατρό, στα Πατήσια. Διότι σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, εκείνη την ημέρα δεν διέθετε μεταφορικό μέσο, αφού είχε δανείσει το μηχανάκι του σε κάποιο φίλο του.

Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς μηχανάκι, με το οποίο είχαν αποχωρήσει το Φεβρουάριο του 2017 οι δύο από τους τρεις πρωταγωνιστές του επεισοδίου, καθώς ο Συρίγος μαζί με παριστάμενους φοιτητές είχαν καταφέρει να συγκρατήσουν τον τρίτο, ο οποίος και συνελήφθη επ’ αυτοφόρω από αστυνομικούς.

Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί πριν από ένα χρόνο, σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής. Δεν του είχε αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, παρ’ ότι είχε προσκομίσει μέσω των δικηγόρων του, βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικό πρόβλημα.

 

 

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.