Ειδησεογραφικό site

FIFA: Οι αντιδράσεις για την παραίτηση Μπλάτερ

25

Η παραίτηση του Γιόζεφ Μπλάτερ από την προεδρία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας αποτελεί μια «ολική έκπληξη, αλλά έχει ως στόχο να διατηρήσει ενωμένη τη FIFA» ήταν στο σχόλιο του Ρώσου υπουργού Αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος είχε υποστηρίξει την επανεκλογή του Ελβετού.

«Η παραίτησή του έρχεται ως έκπληξη» δήλωσε ο Μούτκο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass. «Με τα λόγια του θέλει να καταστήσει σαφές ότι θέλει να σώσει την FIFA και πως αναμένει τις μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε.

«Η κίνηση του Μπλάτερ είναι η σωστή, πιστεύω ότι τώρα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το μέλλον»: αυτή ήταν η πρώτη παρατήρηση του Ιορδανού πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν, στη δήλωση προέβη προς το CNN, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Μπλάτερ που τον είχε νικήσει στις εκλογές την περασμένη Παρασκευή.

Ο Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν αρνήθηκε πάντως να πει αν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος και πάλι. «Είμαι στη διάθεση όλων των εθνικών ομοσπονδιών, που θέλουν να αλλάξουν, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που φοβούνται να το πράξουν» αρκέστηκε να δηλώσει ο Ασιάτης.

Από την πλευρά του ο Λουίς Φίγκο σχολίασε ότι μέσω Twitter πως «η αλλαγή έφτασε επιτέλους. Τώρα πρέπει να βρούμε μια λύση για να ανοίξει μια νέα εποχή διαφάνειας και δημοκρατίας στο εσωτερικό της FIFA».

Ο πρώην αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είχε θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές, την οποία τελικώς απέσυρε λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία, ενώ μετά την επανεκλογή του Μπλάτερ είχε δηλώσει πως αυτή ήταν «μια ήττα για το ποδόσφαιρο και εκείνους που το αγαπούν».

Να σημειωθεί ότι όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο πηγές του, το FBI και οι Αρχές των ΗΠΑ διερευνούν για ενδεχόμενη εμπλοκή του Μπλάτερ στο σκάνδαλο των δωροδοκιών, φήμη που εξαπλώθηκε μετά την παραίτηση του Ελβετού παράγοντα από την ηγεσία της FIFA.

Τα σχόλια είναι κλειστά.