Ειδησεογραφικό site

FAZ: Το τελευταίο που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι πρόωρες εκλογές

27

«Ελληνική απειλή» είναι ο τίτλος σχολίου της Frankfurter Allgemeine Zeitung για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Το τελευταίο που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι πρόωρες εκλογές, υποστηρίζει ο αρθρογράφος, επισημαίνοντας ότι από την άλλη πλευρά όμως η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει μία κυβέρνηση με δεμένα τα χέρια χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών να είναι στο «κόκκινο» προκειμένου να προλάβουν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και να υπογραφεί η συμφωνία, ωστόσο το σενάριο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, η διαφωνία Βερολίνου – ΔΝΤ για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και η συνεχιζόμενη αστάθεια στο Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκονται στο επίκεντρο των σχολίων στις γερμανικές εφημερίδες.

Μάλιστα ο αρθρογράφος της FAZ αναφέρει πως η απειλή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες έχει ως μόνο στόχο τους «αντάρτες» βουλευτές. Σε περίπτωση εκλογών ο πρωθυπουργός θα συντάξει μόνος του την λίστα των υποψηφίων βουλευτών και πολλοί «αντάρτες» θα χάσουν την καλοπληρωμένη βουλευτική τους έδρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να υποκύψει στον πειρασμό να προσπαθήσει να ενώσει το κόμμα του με πρόωρες εκλογές που θα παραλύσουν για μήνες τη χώρα. Ούτως ή άλλως, θα αναγκαστεί να αναζητήσει μια πιο πλατιά στήριξη για την κυβέρνηση συνασπισμού. Και για αυτό δεν χρειάζονται νέες εκλογές. Όσο νωρίτερα σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα», συμπληρώνει ο αρθρογράφος.

Σε προεκλογική ετοιμότητα η Αριστερή πτέρυγα

ην Αριστερή Πλατφόρμα, της οποίας οι βουλευτές και τα στελέχη έχουν ξεκινήσει περιοδείες και δίνουν  τον υπέρ πάντων αγώνα για την καταψήφιση του προγράμματος.

Την αρχή έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος με αρχηγική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο ίδιος και όσοι βουλευτές έχουν αναφορά στο «Ρεύμα» δεν θα ψηφίσουν μνημόνιο.

Πηγές που έχουν άμεση γνώση των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι το βράδυ της ψηφοφορίας ο κ. Λαφαζάνης θα ανεξαρτητοποιηθεί (μαζί με τους βουλευτές που θα καταψηφίσουν), και στη συνέχεια θα συστήσει νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Γι’αυτό το λόγο λοιπόν, όπως λένε, τα στελέχη της Πλατφόρμας επιδίδονται στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων ώστε να «μετρήσουν» δυνάμεις.
Ενδεικτικά, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Δελημήτρος μιλούν σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση στη Βόλο. Ο Κώστας Ήσυχος θα μιλήσει στις 12 Αυγούστου στην Κέρκυρα, ενώ πολλά ακόμη στελέχη περιοδεύουν ανά την Ελλάδα.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.