Ειδησεογραφικό site

FAZ: Και τρίτο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, αλλά με άλλο όνομα

44

Για τρίτο πακέτο στήριξης στη χώρα μας, αλλά με… άλλο όνομα κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η οποία αναλύει την επίσκεψη Γιούνκερ στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Γιούνκερ, που ως πρόεδρος του Eurogroup κατάφερε να διασώσει την Ελλάδα από τη στάση πληρωμών -τουλάχιστον προσωρινά- κόμισε στις αποσκευές αυτό που κομίζουν όλοι οι ξένοι πολιτικοί που επισκέπτονται την Ελλάδα: επαίνους για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις αλλά και προειδοποιήσεις ότι η εποχή των στερήσεων δεν τελείωσε.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά ελπίζει να πάρει από τους δανειστές της ένα τρίτο πακέτο βοήθειας αλλά το οποίο θα έχει άλλο όνομα. Η βοήθεια θα κρύβεται πίσω από ευφημισμούς, του τύπου ‘παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δισεκατομμυρίων που έλαβε από τις χώρες της ευρωζώνης και μείωση των επιτοκίων’. Η πλειονότητα των οικονομολόγων συμφωνεί ότι η Ελλάδα χωρίς τρίτο πακέτο, με όποιο όνομα κι αν πάρει, δεν θα μπορέσει να ισοσκελίσει μακροχρόνια τον προϋπολογισμό της» υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.