Ειδησεογραφικό site

FAZ: Αν ο Τσίπρας είναι άτυχος, θα ξαναγίνει πρωθυπουργός

23

Ο γερμανικός Τύπος ασχολείται με τις εκλογές στην Ελλάδα με εφημερίδες και περιοδικά να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα, αλλά και το νέο πρωθυπουργό. Μάλιστα η FAZ κάνει αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει άτυχο στην περίπτωση που κληθεί να είναι ξανά πρωθυπουργός.

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine» σε άρθρο γνώμης με τίτλο «Προσοχή, εύθραυστο!», επισημαίνεται ότι πριν από τις εκλογές φαινόταν πολύ πιθανή μια κυβέρνηση συνασπισμού. «Αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι άτυχος, τότε θα γίνει πάλι πρωθυπουργός – και το κόμμα του απειλείται με νέες δοκιμασίες», γράφει ο συντάκτης.

Η εφημερίδα «Die Welt» γράφει «οποιος εδώ ψηφίζει ακόμη ΣΥΡΙΖΑ, το κάνει χωρίς μεγάλη ελπίδα για ριζοσπαστική αλλαγή, κάτι που υπήρχε παντού στις τελευταίες εκλογές τον Ιανουάριο. Πολλοί από τους οπαδούς του είναι πεπεισμένοι ότι ο Τσίπρας μετά τις εκλογές θα δεχθεί έναν μεγάλο συνασπισμό με την συντηρητική Νέα Δημοκρατία – παρά τις έντονες διαβεβαιώσεις του κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Ο Τσίπρας υπόσχεται να μετριάσει τους αυστηρούς όρους λιτότητας των δανειστών για την υπερχρεωμένη χώρα του. Ο Μεϊμαράκης υπόσχεται στους ψηφοφόρους του περισσότερη σταθερότητα. Και τα δύο κόμματα θα πρέπει όμως, ελλείψει εναλλακτικών, να εφαρμόσουν βασικά την πολιτική λιτότητας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.