Ειδησεογραφικό site

Φάρμα σκλάβων στη Βρετανία: Συνελήφθησαν τρεις «έμποροι»

126

Τα πλοκάμια του σε ολόκληρη τη Βρετανία δείχνει να έχει απλώσει το μεγάλο δίκτυο σωματεμπορείας στη Βρετανία, το οποίο έχει δημιουργήσει σύγχρονες «φάρμες» σκλάβων. Σε μεγάλη επιχείρηση της βρετανικής αστυνομίας στο Μπάκινγχαμσαϊρ, εντοπίστηκαν εγκαταστάσεις στις οποίες φυλάσσονταν οκτώ άτομα ως σκλάβοι, ενώ συνελήφθησαν τρία μέλη του κυκλώματος, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο.

Στη μεγάλη επιχείρηση έλαβαν μέρος πάνω από 100 αστυνομικοί, καθώς και οι ειδικές ομάδες για την απελευθέρωση ατόμων σε κατάσταση ομηρίας.

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη των τριών «εμπόρων» και την απελευθέρωση των οκτώ ατόμων, συνδέοντας το σπίτι που βρέθηκαν στο Love Lane με άλλες «φάρμες» σκλάβων που έχουν εντοπιστεί στο Λονδίνο, αλλά και σε άλλες περιοχές.

Το κύκλωμα που φαίνεται να συντονίζει τη σύγχρονη επιχείρηση διακίνησης σκλάβων, χρησιμοποιεί κυρίως αυτούς τους ανθρώπους για παραγωγής κάναβης, ενώ εμπλέκονται και κυκλώματα πορνείας.

Από το ξεκίνημα του 2018, πάνω από 136.000 άτομα έχουν εντοπιστεί σε φάρμες σκλάβων στη Βρετανία, νούμερο αρκετά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.