Ειδησεογραφικό site

Ευάγγελος Αντώναρος: Αντιπολιτεύονταν τη Νέα Δημοκρατία και… θαύμαζε τον Τσίπρα

82

Το θέμα με τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίστηκε από πολλούς με έκπληξη… Όχι τόσο γιατί τον διέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ για το κάνει.

Της Στέλλας Νοβάκη

Ο Ευάγγελος Αντώναρος εδώ και πολύ καιρό, χρόνια ίσως, έδειχνε, πότε με δηλώσεις του όταν έβρισκε βήμα διαθέσιμο και πότε μέσα από τις αναρτήσεις του στα social media, ότι δυσανασχετούσε μέσα στη ΝΔ. Δεν ένοιωθε άνετα. Υπάρχουν θέματα που τον ενοχλούσαν. Αναλύοντάς τα κατέληξε ότι τον ενοχλούσαν κυρίως πρόσωπα.

Πρόσωπα όπως ο Σαμαράς, ο Μεϊμαράκης, ο Μητσοτάκης  αλλά και πρόσωπα που ποτέ δεν αποδέχθηκε στους κόλπους της η Κεντροδεξιά, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εμφανίζονταν ως ένας από τους συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή και όπως όλοι οι «συνομιλητές» του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδουν ότι απηχούν τις απόψεις του, έτσι και ο Αντώναρος όποτε ήθελε να πετάξει βόμβες και να δηλητηριάσει το πολιτικό σκηνικό φρόντιζε να διευκρινίζει «εκφράζω μόνο τον εαυτό μου» ώστε οι συνειρμοί να γίνονται πιο εύκολα ακόμη και γι’ αυτούς που είχαν ξεχάσει ότι υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή.

ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Εδώ και χρόνια ο Αντώναρος αντιπολιτεύονταν στην ουσία τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο. Έδειχνε έκδηλα πια τον θαυμασμό του στον Αλέξη Τσίπρα, θαυμάζοντας τις συνεντεύξεις του και επικροτώντας κάθε κίνησή του. Μάλιστα, φρόντιζε όχι μόνο να αγιογραφεί τον Αλέξη Τσίπρα και να φτιάχνει το αρχηγικό του προφίλ αλλά και να τον «περάσει», να τον κάνει αρεστό και στο κεντροδεξιό κοινό.

Δήλωνε σχετικά για τη σχέση Τσίπρα – Καραμανλή: «Ζητάς τη γνώμη εκείνου που εκτιμάς» και σημείωνε πως ο Καραμανλής «ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει με κάποιον που ζητά τη γνώμη του». Είναι σημαντικό ωστόσο να θυμίσουμε και τη συγκύρια στο πλαίσιο της οποίας έκανε αυτές τις δηλώσεις. Ήταν τότε που ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δεν ήθελε να πει ούτε καλημέρα στον Τσίπρα. Αν ανατρέξει κανείς στους λογαριασμούς του στα social media, θα διαπιστώσει ξεκάθαρα ότι δεν είχε σε μεγάλη εκτίμηση τους αρχηγούς του κόμματος το οποίο υπηρετούσε. Με την πρώτη ευκαιρία κάρφωνε όχι μόνο τις τακτικές των προέδρων αλλά και τους ίδιους τους προέδρους. Ο Σαμαράς δέχθηκε πολλές φορές τις επικρίσεις του επειδή κατά την άποψη του Αντώναρου είχε μετακινήσει προς τα άκρα την κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία. Οι εμμονές δεν σταμάτησαν όμως στον Σαμαρά.

Το φλερτ με τον Τσίπρα φαίνεται ότι φούντωνε και γρήγορα ήρθε και η ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η αυτογελοιοποίηση είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, κι ακόμη χειρότερο είναι να μην πάρεις είδηση τι πατάτα έκανες…», γράφει ο Αντώναρος όταν ο Μητσοτάκης μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα πρώτα χρόνια της ζωής του και ότι αυτά τα πέρασε στην εξορία. Πάντα ωστόσο άφηνε αιχμές για τα παπαγαλάκια της Ακροδεξιάς και φυσικά τα καρφιά πήγαιναν στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο Αντώναρος φρόντιζε να διατηρεί τις διαχωριστικές γραμμές στις «φυλές» που επικρατούν στη ΝΔ και πάντα μιλούσε για σαμαρικούς και καραμανλικούς, πολώνοντας έτσι το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο ίδιος εντάσσει τον εαυτό του στους καραμανλικούς, μόνο που τελικά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός τον απαρνήθηκε μετά και την τελευταία του επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Αντώναρος, όπως και η Παπακώστα παλαιότερα, επίσης καραμανλική, υπονόησαν ή ζήτησαν την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Καραμανλής αναγκάστηκε να πάρει θέση και να στηρίξει την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι αυτοαποκαλούμενοι «συνομιλητές» του τον εμφάνιζαν ως τον υποκινητή μιας προσπάθειας διάρρηξης της ενότητας του κόμματος. Ο Ευάγγελος είχε αναπτύξει για πολλά χρόνια μια επιθετική ρητορική απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, η οποία σιγά σιγά μετατράπηκε σε ψύχωση κυρίως απέναντι σε όσους πίστευε ότι μπούκαραν στη ΝΔ και του πήραν το κόμμα.

Το φαρμάκι με το οποίο πότιζε στα social media τους συντρόφους του στο κόμμα δεν θα μπορούσε να μην πνίξει και τον ίδιο και φυσικά δεν μπορούσε να διαρκέσει για πολύ ακόμη αυτή η ιστορία. Το γεγονός ότι πολύ τον ταύτιζαν με τον αμίλητο Κώστα Καραμανλή και το γεγονός ότι ποτέ ο πρώην πρωθυπουργός δεν απαρνήθηκε την ιδιότητα του spokeman τού εξασφάλιζε την ανοχή του γαλάζιου στρατοπέδου.

Ο Μητσοτάκης, ενοχλημένος πολλές φορές από τη συμπεριφορά του Αντώναρου, έφτασε στο σημείο της διαγραφής αφού πρώτα εξάντλησε όλα τα περιθώρια, κάτι που αναγνώρισε και ο αμίλητος Καραμανλής. Άλλωστε είχαν μαζευτεί πολλά από την πλευρά της καραμανλικής πτέρυγας (όπως οι αγαστές σχέσεις Καραμανλή – Τσίπρα, που εκφράζονταν συνήθως από την προσπάθεια «προστασίας» του Καραμανλή από την κυβέρνηση, όπως συνέβη και στην υπόθεση Novartis που τον παρουσίασαν ως… παρασυρόμενο από τον Αβραμόπουλο) και ο Αντώναρος… αποτέλεσε το «άλλοθι» του Κυριάκου Μητσοτάκη να πει την τελευταία λέξη… όπως δικαιούται ως ηγέτης.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.