Ειδησεογραφικό site

Eurogroup: Πίσω η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις – Μάρτιο η απόφαση για την επιστροφή κερδών

132

Ανώτερη πηγή της ευρωζώνης υπογραμμίζει ότι η χώρα μας έχει μείνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τις μετα-προγραμματικές της υποχρεώσεις

Πίσω έχει μείνει η Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τις μετα-προγραμματικές της υποχρεώσεις, σύμφωνα με ανώτερη πηγή της ευρωζώνης, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στις Βρυξέλλες.

Αν και η Ελλάδα και η Ιταλία δεν βρίσκονται επίσημα στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας, ο αξιωματούχος επισημαίνει πως είναι “γνωστό” στις Βρυξέλλες ότι η κυβέρνηση δεν πράττει αρκετά για τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης ύψους 750 εκατομμυρίων, που συνδέονται με τα κέρδη των ομολόγων ANFA και SMPs..

«Οι ελληνικές αρχές φαίνεται πως καθυστερούν σε ό,τι αφορά την εκτέλεση των προαπαιτουμένων και σε ό,τι αφορά την ταχύτητα εφαρμογής τους» είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Η καθυστέρηση αυτή κάνει πιο στενά τα χρονικά περιθώρια που έχει να δράσει η κυβέρνηση, καθώς η τελική εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων θα κριθεί από την έκθεση που θα συντάξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου και θέσει υπόψη των υπουργών Οικονομικών στη συνεδρίαση της 11ης Μαρτίου.

Το κύριο θέμα του Eurogroup της Δευτέρας θα είναι η προετοιμασία για τις αποφάσεις για περαιτέρω εμβάθυνση της ευρωζώνης, ορίζοντας της οποίας είναι ο Ιούνιος του 2019. Θα ελεγχθούν επίσης οι μεταπρογραμματικές οικονομίες Ιρλανδίας και Πορτογαλίας και θα ακολουθήσει η διαδικασία για την εκλογή νέου μέλους στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.