Ειδησεογραφικό site

Ernst&Young: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη το 2015

45


Η νέα έκθεση του οίκου Εrnst&Young εκτιμά για την Ελλάδα επιστροφή στην ανάπτυξη με άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,6% και καταγράφει ρυθμό ύφεσης στο -0,3% για φέτος.Στις εαρινές του προβλέψεις, εκτιμά ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα φτάσει φέτος το 1,1% και 1,5% το 2015, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί στο διάστημα μεταξύ 2016 και 2018.

Χαρακτηριστικά αναφέρει για τη χώρα μας ότι έπειτα από 4 χρόνια στην «εξορία» η Ελλάδα επέστρεψε στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, το μήνα Απρίλιο.Αυτή η επιστροφή στην αγορά προαναγγέλθηκε ως μια μεγάλη επιτυχία από την κυβέρνηση, λόγω και της υπερκάλυψης, καθώς και του κάτω του 5% επιτοκίου.

‘Όπως καταγράφει η εν λόγω έκθεση υπήρξε ανταπόκριση από επενδυτές ειδικά αφού η έκδοση έγινε μετά το haicut, κάτι που αναδεικνύει την επιστροφή της αισιοδοξίας.

Στην ίδια έκθεση ωστόσο επισημαίνεται παρά το αισιόδοξο κλίμα και τις θετικές εξελίξεις οτι η Ελλάδα παραμένει σε μια επισφαλή οικονομική κατάσταση και ο ενθουσιασμός των επενδυτών ενδέχεται να είναι πρόωρος.Σημαντικοί κίνδυνοι ύφεσης αποτελούν ο αποπληθωισμός, τα επίπεδα ανεργίας και τα επίπεδα του χρέους, γι’ αυτό και ο οίκος πιστέυει ότι η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση το τρέχον έτος, αν και η συρρίκνωση του ΑΕΠ θα είναι πολύ χαμηλή, δηλαδή κατά 0,3%, μετά από μια πτώση 3,9% το 2013.

Ο Ernst&Young θεωρεί ότι η το χρέος θα διατηρηθεί πάνω από το 170% του ΑΕΠ μέχρι και το 2015 και με σταδιακή αποκλιμάκωση θα φτάσει στο 157% το 2018.

Τα σχόλια είναι κλειστά.