Ειδησεογραφικό site

Έργα του Banksy βγαίνουν στο σφυρί και ταράζουν το Παρίσι

162

 

Για νέο χτύπημα του αιρετκού street art καλλιτέχνη στην αυριανή δημοπρασία ανησυχούν οι υπεύθυνοι του οίκου Artcurial

Τον… πανικό έχει σπείρει στους εικαστικούς κύκλους του Παρισιού ο Banksy, εν αναμονή της αυριανής δημοπρασίας στον οίκο Artcurial. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο απρόβέπτος street art καλλιτέχνης καθήλωσε κοινό και δημοπράτες στον οίκο Sotheby’s, όταν το περίφημο «Κορίτσι με τα μπαλόνια»αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πώλησή του αντί 1,185 εκατ.€!

Στον παρισινό οίκο Artcurial έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι, χωρίς όμως να μπορούν να αποκλείσουν μια νέα παρέμβαση του Banksy.

«Εχουμε πάρει ήδη έξτρα προφυλάξεις και είμαστε σε εγρήγορση» δηλώνει στο CNN o Αρνό Ολιβιέ, υπεύθυνος της δημοπρασίας Search & Stop του οίκου Artcurial.

«Πάντως δεν νομίζω πως θα επαναλάβει το ίδιο… Ισως επιλέξει άλλο σύστημα παρέμβασης. Ο Banksy είναι μοναδικός καλλιτέχνης και πάντα εκπλήσσει. Δεν επαναλαμβάνεται! Γι’αυτό και βρισκόμαστε σε συναγερμό!» συμπληρώνει, επισημαίνοντας πως δεν θα τον… πείραζε να συμβεί κάτι αντίστοιχο με τους Sotheby’s και στον οίκο Artcurial, μιας και θα έδινε τεράστια δημοσιότητα, ανεβάζοντας ταυτόχρονα τις τιμές πώλησης! Ο ίδιος ο ‘Αλεξ Μπράντσικ, επικεφαλής στο τμήμα σύγχρονης τέχνης Ευρώπης στο Sotheby’s, είχε δηλώσει πως «ο Banksy δεν κατέστρεψε ένα έργο τέχνης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, αλλά δημιούργησε ένα ακόμη».
«Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μα δε θα γεμίσουμε και γορίλες τις αίθουσες! Ο οίκος μας δεν είναι χρηματοκιβώτιο, ούτε δημόσιος θεσμός. Θέλουμε οι αγοραστές και οι επισκέπτες να χαίρονται», καταλήγει ο εκπρόσωπος του Artcurial.

Tα έργα του Banksy που περιλαμβάνονται στην αυριανή δημοπρασία είναι τρεις μεταξοτυπίες μεταξύ των οποίων η Ντόροθι από τον Μάγο του Οζ που ανακρίνεται από έναν αστυνομικό – με τιμη εκκίνησης τα 30.000 ευρώ – και ένα αντικείμενο: Ο περίφημος ποντικός – σήμα κατατεθέν του καλλιτέχνη- που κρατά ένα πινέλο.

Banksy2
Ο «ποντικός με το πινέλο» μεταξύ των έργων του Bansy που βγαίνουν αύριο στο σφυρί
Banksy4
«Queen Vic»: Το αιρετικό έργο του Bansky με τη Βασίλισσα Βιτώρια έχει τιμή εκκίνησης τα 3.500 ευρώ
Banksy3
«Κορίτσι με τα μπαλόνια»: Η στιγμή της αυτοκαταστροφής στη δημοπρασία του Sotheby’s, στις αρχές Οτωβρίου – Μόλις είχε πωληθεί έναντι 1,185 εκατ.€

Τα σχόλια είναι κλειστά.