Ειδησεογραφικό site

Έρχεται η παγκόσμια μέρα δισκοπωλείων

1

Η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων είναι η μεγάλη γιορτή των καταστημάτων που ειδικεύονται στη μουσική και γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 2007 στη Βαλτιμόρη.

Ολα ξεκίνησαν μετά από μια συζήτηση δισκοπωλών και ανάμεσα σε έναν καταιγισμό σκέψεων και ιδεών αναρωτήθηκαν, γιατί να μην υπάρχει και μια Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων, ανάμεσα σε τόσες άλλες παγκόσμιες ημέρες.

Από τότε, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το τρίτο Σάββατο του Απριλίου και πλέον έχει πάρει πραγματικά παγκόσμιες διαστάσεις, με πάνω από 1000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στη γιορτή.

Η συγκεκριμένη μέρα είναι μια γιορτή για όσους αγαπούν τη μουσική, το βινύλιο και την τέχνη. Ενώ σε όλες τις χώρες πλήθος νέων καλλιτεχνών κάνουν ξεχωριστές εμφανίσεις, παραστάσεις και γνωστοί καλλιτέχνες συναντούν τους φανς τους, και οι δισκογραφικές εταιρείες προμηθεύουν τα δισκοπωλεία με ειδικές εκδόσεις βινυλίων και CD, ειδικά για αυτή την ημέρα.

Στο πλαίσιο της ημέρας πραγματοποιούνται ειδικές εκδόσεις βινυλίων, αλλά και προσφορές στα εν λόγω καταστήματα.

Για παράδειγμα στα Public θα βρούμε βινύλια σε ειδική έκδοση για τη record store day.

Παράλληλα, ο Μουσικός IANOS, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων.
Το Σάββατο 22 Απριλίου, από τις 9.00 έως και τις 20.00, συλλέκτες και λάτρεις του βινυλίου, μπορούν να επισκεφθούν τον ΜΟΥΣΙΚΟ ΙΑΝΟ (Σταδίου 24-Αθήνα και Αριστοτέλους 7-Θεσσαλονίκη) και να ανακαλύψουν σπάνια βινύλια μέσα από 1500 τίτλους, επιλεγμένες συλλεκτικές εκδόσεις και βινύλια σε αποκλειστική διάθεση.
Για την ημέρα αυτή αλλά και για το διάστημα έως 30 Απριλίου, με κάθε αγορά 5 βινυλίων, κάνει δώρο το 1.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.