Ειδησεογραφικό site

Έρχεται φτώχεια – Εικόνα κατάρρευσης σε ξενοδοχεία, καταλύματα και εστιατόρια

85

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες θέσεις εργασίας από τους συνολικά 700.000 εργαζομένους που απασχολούνται στις 250.000 τουριστικές επιχειρήσεις και στην εστίαση, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και οι πολύ χαμηλές προσδοκίες για τη φετινή κίνηση από το εξωτερικό, παραπέμπουν σε… λουτρό αίματος τους προσεχείς μήνες.
Το άνοιγμα των καταστημάτων την περασμένη Δευτέρα συνέπεσε με την επιδείνωση του καιρού και πολλοί επαγγελματίες αναφέρουν, ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, αν και τα πρώτα δείγματα είναι άκρως ανησυχητικά. Η πληρότητα στα εστιατόρια σε σχέση με μια συνηθισμένη περίοδο παρουσίασε πτώση 95%, ενώ στα καφέ η ζήτηση κινήθηκε σε σχετικώς καλύτερα επίπεδα, αλλά ο τζίρος είναι αισθητά μειωμένος λόγω και των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις στους χώρους τους, στο πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων που τους έχουν επιβληθεί.
Ανάλογες είναι και οι εκτιμήσεις για την πορεία του τουριστικού κλάδου, ο οποίος θα… ανεβάσει ρολά μέσα στον Ιούνιο, αλλά το μόνο που έχει να περιμένει είναι ένα μικρό ποσοστό από τα 36 εκατ. επισκέπτες που θα έρχονταν υπό κανονικές συνθήκες, εάν δεν μας έβρισκε η κατάρα του κορωνοϊού
Περισσότερα στο Καρφί που κυκλοφορεί

Τα σχόλια είναι κλειστά.