Ειδησεογραφικό site

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΔΣ της Folli- Follie

3.103

«Κινηθήκαμε έγκαιρα» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή και προσθέτει ότι οι επιμέρους ενέργειές της που αφορούν σε ελέγχους δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, καθώς υπόκεινται σε περιορισμούς απορρήτου

Mηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά των μελών του
Διοικητικού Συμβουλίου και των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου και της Ασίας για την

υπόθεση της εταιρείας Folli Follie.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, «με την ευκαιρία της κατάθεσης της μηνυτήριας αναφοράς και λαμβάνοντας υπόψη δημοσιεύματα που αναφέρονται στην υπόθεση της εν λόγω εταιρείας, αλλά και στους χειρισμούς εκ μέρους της Εποπτικής Αρχής, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

– Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως Ανεξάρτητη Αρχή, σε ό,τι αφορά τις δικές της αρμοδιότητες, κινήθηκε έγκαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίμαχης υπόθεσης με γνώμονα τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 3371/2005, αρ. 17), τη συσσωρευμένη εμπειρία των στελεχών της καθώς και τις διεθνείς πρακτικές.

– Με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της για την προστασία των επενδυτών και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προχώρησε στις προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες σε όλα τα στάδια εξέλιξης της υπόθεσης και προς όλες τις κατευθύνσεις.
– Είναι προφανές ότι οι επιμέρους ενέργειες που σχετίζονται με τη διενέργεια ελέγχων, δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιούνται, καθ΄ όσον υπόκεινται σε σχετικούς περιορισμούς που προβλέπονται για το απόρρητο.

– Συνεπώς συνιστούμε στους επενδυτές να ενημερώνονται για την υπόθεση από τις επίσημες πηγές, αναμένοντας τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται σε πολλά επίπεδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.