Ειδησεογραφικό site

Επίθεση της ΝΔ στο υπουργείο Υγείας για τον θάνατο ασθενούς στη Θεσπρωτία

289

Με αφορμή τον θάνατο μιας 48χρονης έξω από κλειστό κέντρο υγείας στο Μαργαρίτη Θεσπρωτίας, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Ιάσων Φωτήλας κατηγορούν το υπουργείο Υγείας ότι αφήνει ασθενείς «αβοήθητους» και ασχολείται μόνο με «φιέστες».

«Τη στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι έξω από τα Κέντρα Υγείας λόγω ελλείψεων ιατρών, το Υπουργείο Υγείας το μόνο που κάνει είναι να διοργανώνει φιέστες και εκδηλώσεις» υποστηρίζουν σε κοινή δήλωσή τους.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης

«Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει την αποτυχημένη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που περισσότερα προβλήματα δημιουργεί στην έγκαιρη και σωστή φροντίδα των ασθενών παρά επιλύει.

Άλλο ένα τραγικό γεγονός επιβεβαίωσε, δυστυχώς, για άλλη μια φορά τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής αυτής. Το τοπικό Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας – όπου διέμενε άτυχη 48χρονη γυναίκα ήταν κλειστό από τις 3μμ λόγω έλλειψης ιατρών. Όταν μία ώρα μετά την παρέλαβε το ΕΚΑΒ για διακομιδή στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας ήταν πια αργά.

Ουδόλως όμως ιδρώνει το αυτί των κ. Ξανθού και Πολάκη από τη δραματική έλλειψη ιατρών στα Κέντρα Υγείας. Αντί να μεριμνήσουν για την ενίσχυσή τους, αντιθέτως, θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, για να κόψουν κορδέλα σε μία ακόμα αχρείαστη κρατική δομή από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) και να περηφανευτούν για το ανύπαρκτο έργο τους στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Ντροπή!»

Τα σχόλια είναι κλειστά.