Ειδησεογραφικό site

Επίθεση Κόρμπιν στη βασίλισσα: Να ζητήσει συγγνώμη για τις αποκαλύψεις των Paradise Papers

25

Ο Τζέρεμι Κορμίν υπέδειξε στη βασίλισσα, μεταξύ άλλων, να ζητήσει συγνώμη για τη χρήση υπερπόντιων φορολογικών παραδείσων, εάν είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποφυγή φορολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ηγέτης των Εργατικών, ρωτήθηκε στο συνέδριο του CBI, αν η βασίλισσα θα έπρεπε να λυπάται για την πραγματοποίηση επενδύσεων στο εξωτερικό.

Είπε ότι ο καθένας που θέτει χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους για λόγους αποφυγής φόρων θα πρέπει «όχι μόνο να ζητήσει συγνώμη γι ‘αυτό, αλλά και να αναγνωρίσει το τι αυτό κάνει στην κοινωνία μας».
Το BBC αποκάλυψε ότι η Βασίλισσα έχει χρησιμοποιήσει υπερπόντιους φορολογικούς παραδείσους.

Τα λεγόμενα του Κόρμπιν έρχονται μετά από μια διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από τις Βερμούδες, που αποκάλυψε τις μυστικές υπεράκτιες επενδύσεις των πλουσίων και διάσημων, συμπεριλαμβανομένης της Βασίλισσας.

Ο εκπρόσωπος του Κόρμπιν αργότερα διευκρίνισε τα σχόλιά του, λέγοντας ότι ο ηγέτης της εργατικής τάξης δεν ζήτησε ρητά από τη βασίλισσα να ζητήσει συγγνώμη αλλά σκέφτηκε ότι «καθένας που βάζει χρήματα σε φορολογικό καταφύγιο για να αποφύγει την πληρωμή φόρου πρέπει να αναγνωρίσει τη ζημιά που έχει η πράξη του στην κοινωνία».

Ο Κόρμπιν ζήτησε πλήρη έρευνα, δημόσιους καταλόγους ιδιοκτησίας εταιρειών και μια νέα μονάδα επιβολής του φόρου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν έχει σχολιάσει την αποκάλυψη ότι το δουκάτο του Λάνκαστερ, το οποίο χειρίζεται τον ιδιωτικό πλούτο της Βασίλισσας, έκανε επενδύσεις μέσω υπερπόντιων εταιριών.

Ένας εκπρόσωπος του Δουκάτου του Λάνκαστερ δήλωσε: «Διαχειριζόμαστε πολλές επενδύσεις και μερικές από αυτές είναι με κεφάλαια στο εξωτερικό. Όλες οι επενδύσεις μας είναι πλήρως ελεγμένες και νόμιμες».

«Η βασίλισσα καταβάλλει οικειοθελώς φόρο για κάθε εισόδημα που λαμβάνει από το Δουκάτο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.