Ειδησεογραφικό site

Επιστολή Πικραμμένου σε Κοντονή για το θεσμό της διαμεσολάβησης

89

Τη βούληση των φορέων της κοινωνίας και της οικονομίας, υπέρ των καινοτόμων λύσεων εναλλακτικής επίλυσης διαφορών  (όπως είναι η διαμεσολάβηση) πριν την προσφυγή στη δικαστική διαδικασία επισημαίνει ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.)  Παναγιώτης Πικραμμένος,  σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης  Σταύρο Κοντονή.

Παράλληλα, ο κ. Πικραμμένος υπογραμμίζει στην επιστολή του  την ανάγκη επεξεργασίας και υιοθέτησης της υποχρεωτικής απόπειρας επίλυσης    μεγάλης κατηγορίας  διαφορών μέσω του θεσμού της διαμεσολάβησης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει  ο κ. Πικραμμένος στην επιστολή του, «το ιστορικό «στοίχημα» της υποχρεωτικότητας, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση αξιοποίησης και διάδοσης της διαμεσολάβησης στην Ελλάδα» και προσθέτει: «Μια τέτοια νομοθετική παρέμβαση θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικά κοινωνικά οφέλη, τόσο μέσω της εξοικονόμησης κόστους και χρόνου για τον πολίτη καθώς και μέσω της αποσυμφόρησης του επιβαρυμένου δικαστικού συστήματος».

Ακόμη,  ο πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ., χαιρετίζει τη νομοθετική επεξεργασία ανάλογων εφαρμογών υποχρεωτικής απόπειρας διαμεσολάβησης, εκφράζοντας την ισχυρή βούληση του Οργανισμού για ενεργό συμμετοχή στην επεξεργασία και διαβούλευση των νέων διατάξεων.

Αφορμή για την αποστολή της  επιστολής αυτής απετέλεσε η πρόσφατη επιτυχημένη εκδήλωση του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), καθώς και η  επισκόπηση της διεθνούς τάσης υπέρ της διαιτησίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.