Ειδησεογραφικό site

Επιμένει ο Τσακαλώτος: Γυρνάει στο αφήγημα της «καθαρής» εξόδου μετά τον Αύγουστο

34

«Δεν έχουμε λόγο να ζητήσουμε προληπτική γραμμή πίστωσης» λέει ο υπουργός Οικονομικών – Υποστηρίζει ότι «αισθανόμαστε πως έχουμε χτίσει αξιοπιστία τα τελευταία τρία χρόνια»

Η Ελλάδα περιμένει «καθαρή έξοδο» όταν λήξει το πρόγραμμα διάσωσής της τον Αύγουστο και δεν έχει κανέναν λόγο να αναζητήσει προληπτική γραμμή πίστωσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η Ελλάδα προετοιμάζει το δικό της μεταμνημονιακό σχέδιο με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, τις κοινωνικές πολιτικές και την ανάπτυξη.

Θα χτίσει το δικό της προστατευτικό «μαξιλάρι» το οποίο, σε συνδυασμό με τους πόρους της ευρωπαϊκής διάσωσης που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, θα καλύψουν την Ελλάδα για πολύ περισσότερο από έναν χρόνο, εάν χρειαστεί, συμπλήρωσε.

Σημείωσε επίσης πως θα ξεκινήσουν σύντομα οι συζητήσεις με τους δανειστές για ελάφρυνση χρέους κατά τα πρότυπα της γαλλικής πρότασης για σύνδεση του επιπέδου της αναδιάρθρωσης του χρέους με τις οικονομικές επιδόσεις.

«Αισθανόμαστε πως έχουμε χτίσει αξιοπιστία τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σε ό,τι αφορά τη νέα έξοδο στις αγορές, ο υπουργός δήλωσε πως σχεδιάζεται νέα έκδοση ομολόγων «πολύ σύντομα».

Πηγή: newmoney.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.