Ειδησεογραφικό site

Επιμένει η Τουρκία: «Ακούμε τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη»

1

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ευρώπης και συγκεκριμένων χωρών πραγματοποίησε η τουρκική κυβέρνηση, αυτή τη φορά διά στόματος του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος αποκάλεσε «αντιδημοκρατική» τη συμπεριφορά ορισμένων χωρών, η οποία «δεν ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Κουρτουλμούς μίλησε μετά από συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος ενόψει του δημοψηφίσματος, εξαπολύοντας επίθεση και εναντίον των γερμανικών εφημερίδων. «Είναι δικαίωμα του τουρκικού έθνους να αποφασίσει για το πολίτευμά του» και όχι άλλων κρατών. «Ακούμε τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχόλια του επικεφαλής της γερμανικής αντικατασκοπείας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει επαρκή στοιχεία ότι ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο Κουρτουλμούς αποκάλυψε επίσης, ότι τους τελευταίος έξι μήνες, έχουν αποτραπεί 153 συνολικά τρομοκρατικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων βομβιστικές ενέργειες και καμικάζι αυτοκτονίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.