Ειδησεογραφικό site

Επικίνδυνες διακοπές με ναρκωτικά και όπλα: Τεράστια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

41

Το τεράστιο πρόβλημα της εγκληματικότητας που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία αναδεικνύεται μέσα από τα πρώτα αποτελέσματα της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες σε Δυτική Αττική, Λαγανά Ζακύνθου, Χερσόνησο Ηρακλείου και στον Κάβο της Κέρκυρας.

Ουσιαστικά αφορμή για να ξεκινήσουν αυτές οι δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. στάθηκε η αγανάκτηση του κόσμου μετά τη δολοφονία του μικρού μαθητή στο Μενίδι, όμως αποδείχθηκε πως οι αρμόδιες αρχές καθυστέρησαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και φυσικά πως το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα νούμερα σοκάρουν και προκαλούν εύλογα ερωτήματα γιατί τόσους μήνες δεν είχαν τεθεί σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα της Αστυνομίας. Και αυτό γιατί συνελήφθησαν στις τέσσερις «καυτές» περιοχές, 1.196 άτομα, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα εντοπίστηκε ολόκληρο εργοστάσιο παρασκευής λαθραίων τσιγάρων. Αξίζει να επισημανθεί πως διαπιστώθηκε η ραγδαία εξάπλωση της νέας μόδας μου ονομάζεται «αέριο γέλιου» με συλλήψεις και κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα.  

Τέλος εντύπωση προκάλεσε στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων και η αναφορά του  γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη,ο οποίος υποστήριζε την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά έχει παρατηρηθεί περίπτωση, όπου η ελληνική αστυνομία έχει συλλάβει τον ίδιο άνθρωπο 2 φορές μέσα σε 3 ημέρες και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία.

Δυτική Αττική 

Στη Δυτική Αττική, από τις 15 Ιουνίου που τέθηκε σε εφαρμογή το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, ελέγχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις 9.420 άτομα, προσήχθησαν 3.135, βεβαιώθηκαν 1.846 παραβάσεις και κατασχέθηκαν 57.000 λαθραία τσιγάρα,2,2 κιλά ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς, όπλα, μαχαίρια και ρόπαλα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 46 στοχευόμενες επιχειρήσεις και εξιχνιάστηκαν 66 σημαντικές υποθέσεις. Μάλιστα στο πλαίσιο του συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου εξαρθρώθηκε το κύκλωμα διακίνησης λαθραίων ποτών, αλλά και το πρώτο παράνομο εργοστάσιο συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων.  Συγκεκριμένα ελέχθησαν 9.420 άτομα, προσήχθησαν 3.135 και τελικά συνελήφθησαν 542 έλληνες και 109 αλλοδαποί. Βεβαιώθηκαν 1.846 παραβάσεις και  κατασχέθηκαν πάνω από 9 εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ποσότητες κοκαΐνης, 2,2 ηρωίνης, 1532 ναρκωτικά χάπια, 12 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης, 31 αυτοκίνητα, όπλα, μαχαίρια, ρόπαλα.

Από τις συνολικά 651 συλλήψεις οι:

196 για ναρκωτικά και όπλα, 265 για παραβάσεις του ΚΟΚ, 43 για καταδικαστικές αποφάσεις, 41 για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, 31 για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, 25 για κλοπές και διαρρήξεις, 8 για ληστείες, 6 για ρευματοκλοπή.

Το «αέριο γέλιου»

Από τους 1.196 συλληφθέντες, οι 651 ήταν στη Δυτική Αττική, 257 στον Λαγανά Ζακύνθου, 189 στη Χερσόνησο Ηρακλείου και 99 στον Κάβο Κέρκυρας, για διάφορα αδικήματα όπως ναρκωτικά, κλοπές και ληστείες, λαθρεμπόριο και φυσικά παραβάσεις του ΚΟΚ. Όμως στις τουριστικές περιοχές του Λαγανά Ζακύνθου και στον Κάβο Κέρκυρας, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά στη νέα μόδα που ονομάζεται «αέριο γέλιου». Στον Λαγανά συνελήφθησαν 12 άτομα για το «αέριο γέλιου» και κατασχέθηκαν 7.092 αμπούλες αερίου γέλιου, με 2.771 μπαλόνια και 32 συσκευές για την χρήση του, ενώ στον Κάβο Κέρκυρας συνελήφθησαν 8 νεαροί και  κατασχέθηκαν 3.077 αμπούλες και 3 ειδικές συσκευές.

Εργοστάσιο λαθραίων τσιγάρων στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι επιχειρήσεις στη Δυτική Αττική είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί το πρώτο στα ελληνικά χρονικά εργοστάσιο παρασκευής λαθραίων τσιγάρων. Σε δύο κτίρια ήταν εγκατεστημένες ολοκληρωμένες «γραμμές» παρασκευής και τυποποίησης και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.000.000 πακέτα, που αντιστοιχούν σε 180.000.000 τσιγάρα, καθώς και υλικό για την παραγωγή περισσότερων από 25.000.000 πακέτων τσιγάρων. Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τόνισε για τη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση: «Πρώτη δέσμευση ήταν ότι θα ιδρύσουμε στη Δυτική Αττική, με έδρα το Δήμο Αχαρνών, Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, γεγονός το οποίο έγινε. Δεύτερη δέσμευση ήταν για στοχευμένες συνεχείς δράσεις με δυνάμεις Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ. και τοπικών Υπηρεσιών. Και αυτό γίνεται συνεχώς και αδιαλείπτως για 40 μέρες περίπου, με αποτελέσματα τα οποία κατά την ταπεινή μου εκτίμηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά – εξαιρετικά θα τα έκρινα – και για τα οποία δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι πάντα θα έχουμε τόσες μεγάλες και πολλές επιτυχίες, αλλά ένα είναι βέβαιο, ότι η δράση της Αστυνομίας στη Δυτική Αττική θα έχει συνέχεια, συνέπεια αδιάλειπτη και αδιατάρακτη. Τρίτη δέσμευσή μας, ενίσχυση των Υπηρεσιών με αστυνομικό προσωπικό. Έχει ήδη επιτευχθεί. Υπηρεσίες όπως τα Α.Τ. Αχαρνών, Φυλής, Ζεφυρίου, Ασπροπύργου, Μεγάρων έχουν ενισχυθεί με προσωπικό και αναμένεται τέλος Σεπτεμβρίου να ενισχυθούν με την τοποθέτηση 500 νέων Αστυφυλάκων πλέον, αφού θα έχουν τελειώσει τη φοίτησή τους στη Σχολή, σε Υπηρεσίες της Αττικής με πρόκριμα, σε κάθε περίπτωση, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής».

Τα σχόλια είναι κλειστά.