Ειδησεογραφικό site

Επεισόδια στην πορεία για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

117

Παράλληλη συγκέντρωση μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου – Ισχυρή αστυνομική δύναμη ανάμεσα στις δύο ομάδες

Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, μεταξύ διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και αστυνομικών των ΜΑΤ.

όπως μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος thestival.gr η ένταση ξεκίνησε όταν έφτασε η πορεία στο σημείο από όπου και ξεκίνησε, δηλαδή έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Μερίδα διαδηλωτών θέλησε να ξανακατευθυνθεί προς το κέντρο της πόλης, ωστόσο η αστυνομία δεν τους το επέτρεψε. Επικράτησε ένταση με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Οι διαδηλωτές απάντησαν πετώντας πέτρες προς τα ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή των δικαστηρίων αυτή την ώρα είναι αποπνικτική.

Thestival.gr Ένταση Πορεία Ιερός Λόχος

Πορεία από μέλη του Ιερού Λόχου

Η πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ξεκίνησε αργά το απόγευμα από μέλη του Ιερού Λόχου, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Οι διαδηλωτές βρίσκονταν στην οδό Πολυτεχνείου και πρόθεση τους ήταν να φτάσουν μέχρι το αλβανικό προξενείο στην οδό Τσιμισκή.

Thestival.gr Πορεία Ιερός Λόχος για Κατσίφα

Στη διαδήλωση συμμετέχουν μέλη της η Ομοσπονδίας Πατριωτικών & Ορθοδόξων Σωματείων και του Παρατηρητήριου για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.

Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κάτσίφας έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Αλβανούς αστυνομικούς ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στους Βουλιαράτες.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν τοποθετηθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν σύγκρουση.

katsi_in1
katsi_in2

Τα σχόλια είναι κλειστά.