Ειδησεογραφικό site

Επεισόδια και χημικά στη διαδήλωση κατά της Μέρκελ στο κέντρο της Αθήνας

109

Ένταση και επεισόδια – Μέλη αριστερών οργανώσεων και συλλογικότητες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στην ελληνική πρωτεύουσα.

Λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκε ένταση, με την αστυνομία να απωθεί τους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών.

Εκατοντάδες μέλη των αριστερών ομάδων εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που εκφράζει η Μέρκελ, ενώ δεν έλειψαν τα συνθήματα σε πανό κατά του ΝΑΤΟ, του ιμπεριαλισμού, της λιτότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

poreia_propylaia7
poreia_propylaia8
poreia_propylaia
poreia_propylaia2
poreia_propylaia3

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, ενώ ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της πρωτεύουσας είχε μετατραπεί σε «νεκρή ζώνη», με απαγόρευση συγκεντρώσεων, κλειστούς δρόμους και σταθμούς του Μετρό.


Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «η Μέρκελ έρχεται στη χώρα μας με σκοπό να προωθήσει τα ιδιαίτερα συμφέροντα της γερμανικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ούτε βήμα πίσω! Η Μέρκελ είναι ανεπιθύμητη. Τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα μπροστά! Κάτω η πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ- ΔΝΤ – κεφαλαίου».

poreia_propylaia4
poreia_propylaia6
poreia_propylaia5

Τα σχόλια είναι κλειστά.